Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Iekšlietu ministrs: Pēdējos gados leģionāru atceres dienā mazinājusies savstarpējā konfrontācija

Pēdējos gados 16.marta pasākumi norisējuši mierīgā gaisotnē, jo ir mazinājusies savstarpējā konfrontācija, kas izslēdz arī fiziskas konfrontācijas iespējas pretēju viedokļu paudēju starpā, secinājis iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība).

Viņš paziņojumā presei pateicas visiem iekšlietu dienestiem par sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanu 16.marta pasākumu laikā.

"Pēdējos gados 16.marta pasākumi norisējuši mierīgā gaisotnē - ir mazinājusies savstarpējā konfrontācija, kas izslēdz arī fiziskas konfrontācijas iespējas pretēju viedokļu paudēju starpā. Tas ir nozīmīgs iekšlietu dienestu nopelns, tāpēc pateicos katrai amatpersonai Valsts policijā, Drošības policijā, Valsts robežsardzē, kā arī Rīgas Pašvaldības policijā un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā par ieguldījumu sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanā," norāda Kozlovskis.

Ministrs vērš uzmanību, ka mierīga pasākumu norise nebūtu iespējama arī bez Iekšlietu ministrijas 2013.gadā virzītajiem grozījumiem likumā "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem", kas nosaka kārtību, kādā pašvaldība pieņem lēmumu par pieteikto pasākumu norisi.

Likums nosaka, lai netiktu apdraudēti attiecīgā pasākuma dalībnieki, pašvaldība ir tiesīga pieņemt lēmumu noteikt ierobežojumus attiecībā uz pasākuma norises vietu, laiku un veidu, netraucējot īstenot pasākuma mērķi.

Jau ziņots, ka šodien policija Rīgā leģionāru atceres dienā pie Brīvības pieminekļa aizturēja divas personas, kurām noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli.

Vienam pārkāpējam, kurš ir Latvijas iedzīvotājs, noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos sabiedriskā vietā reibumā. Par šādu pārkāpumu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 140 eiro. Policija pagaidām nav izlēmusi, kādu sodu piemērot, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā.

Savukārt otrs pārkāpējs, ir ārvalstnieks, taču policija neatklāja valstspiederību. Viņam noformēts protokols par piketu kārtības pārkāpšanu. Par šādu pārkāpumu var izteikt brīdinājumu vai piemērot naudas sodu fiziskajām personām līdz 350 eiro. Policija protokolu nosūtīs uz tiesu, kurai būs jālemj par soda apmēru.

Top komentāri

Otto
O
Pamazām šie 16. marta darījumi kļūst tikai par NA un Ždanokas pasākumu, vēl gan daži citi, bet masveidīgi tas nav. Lai kritušie dus Dieva mierā!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē