Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Kariņš aicina Lāčplēša dienā nepulcēties

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) aicina rīt, 11.novembrī, Lāčplēša dienā nepulcēties, bet svinēt svētkus mājās. Kariņš aicināja Lāčplēša dienā nedoties uz krastmalu aizdegt svecītes, bet rosināja izmantot alternatīvu, proti, iedegt svecītes savās mājās pie loga.

"Atzīmēsim šādā veidā, jo tādējādi varam gūt kopības sajūtu, neapdraudot citus," sacīja premjers.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs atzina, ka šajā situācijā inficēšanās risku nedaudz mazina fakts, ka pasākums notiks ārā. 

Taču, neraugoties uz to, viņš neiesaka šādus pasākumus apmeklēt gados vecākiem cilvēkiem un cilvēkiem ar hroniskām saslimšanām, jo tieši šīm riska grupām inficēšanās ar Covid-19 var izraisīt smagu saslimšanu.

Tiem, kas tomēr izvēlēsies apmeklēt 11.novembra krastmalu, speciālists iesaka mazināt inficēšanās riskus, distancēties, un, iespējams, arī ārtelpā lietos sejas maskas.

LETA jau vēstīja, ka godinot Latvijas Brīvības cīņas un uzvaru pār Bermonta armiju, Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (APP) aicina iedzīvotājus 11.novembrī savās mājā iedegt sveces, pieminēt valsts brīvības cīņās kritušos kareivjus un klausīties šai dienai veltītos koncertus tiešsaistē, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Rīgas dome aicina iedzīvotājus svētkus atzīmēt atbildīgi, ievērojot visas epidemioloģiskās drošības prasības, tādējādi saudzējot savu un līdzcilvēku veselību.

"Šogad godināšu Latvijas brīvības cīnītājus un citus karavīrus, iededzot svecīti savas mājas logā. Nepulcējoties ārtelpā, mēs atbalstīsim tos cilvēkus, kuri šodien atrodas frontes pirmajās līnijās, cīnoties pret Covid-19 izplatību Latvijā - medicīnas nozares darbiniekus," norādīja Staķis.

VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) arī šogad pie Rīgas pils aizsargmūra ir izvietojis tērauda aizsargsietu. Tas tiek darīts katru gadu, lai pasargātu Rīgas pils mūri no svecīšu un izdedžu liesmām un karstuma, aģentūrai LETA pavēstīja VNĪ Komunikācijas daļā.

Ja pie mūra tiek izvietotas svecītes, VNĪ aicina izmantot stikla nevis plastmasas ietvarus.

Vienlaikus, ņemot vērā esošo situāciju saistībā ar Covid -19 ierobežošanu, VNĪ aicina ievērot valdības noteiktos drošības pasākumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk raugās uz Rietumiem

Latvijā aizvien populārāks kļūst viedoklis, ka nepieciešama dziļāka integrācija Eiropas Savienībā (ES), pat ja tā nes līdzi politiskās un ekonomiskās suverenitātes mazināšanos. 2019. gada pavasar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē