Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Kariņš: "Dzīvās rindas" elements vakcinācijas pret Covid-19 procesā būtu jāievieš ikdienā

"Dzīvās rindas" elements vakcinācijas pret Covid-19 procesā būtu jāievieš ikdienā, trešdien Latvijas radio raidījumā Krustpunktā atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Vērtējot iepriekšējā nedēļas nogalē īstenoto "dzīvās rindas" pieeju vakcinācijas pret Covid-19 procesā, Kariņš atzina, ka viņš "dzīvās rindas" elementu gribētu ieviest vakcinācijas procesā ikdienā, lai izvairītos no situācijām, kad uz vakcināciju neierodas prioritārajās grupās esošie.

"Es domāju, ka nepaies ilgs laiks, kad tā kļūs par daļu no ikdienas. Ja vakcinācijas process neiet pietiekami raiti, tad jāatrod veids, kā to paātrināt, un "dzīvā rinda" ir papildus elements, kas to var veicināt. Tas arī mazinātu frustrāciju tai sabiedrības daļā, kas nav prioritāri vakcinējamo grupā, bet viņi apzinās saslimšanas ar Covid-19 risku, tāpēc viņi grib vakcinēties," klāstīja premjers.

Ministru prezidenta ieskatā, "dzīvās rindas" princips mazinātu bažas par vakcīnu pret Covid-19 uzkrājumu veidošanos, jo to personu vietā, kuras neatnāk uz vakcināciju, poti varētu saņemt tie, kas to vēlas. 

Kariņš arī piebilda, ka "dzīvā rinda" nenozīmē saņemt vakcīnu uz kādas prioritārajā grupā esošas personas rēķina.

Kā ziņots, pagājušās nedēļas pēdējās trijās dienās, kad pirmo reizi "dzīvās rindas" kārtībā masu vakcinācijas centros pie potes pret Covid-19 varēja tikt ikviens interesents, savakcinēti vairāk nekā 8640 cilvēki, liecina vakcinācijas procesa nodrošinātāju sniegtā informācija.

Masu vakcinācijas centri ārpus prioritārajām grupām esošos iedzīvotājus pret Covid-19 "dzīvās rindas" kārtībā sāka potēt piektdien, 16.aprīlī, kad trīs centros kopumā tika izlietotas 3250 vakcīnas devas.

Sestdien, kad durvis vēra astoņi vakcinācijas centri septiņās pilsētās, pie potes tika nedaudz vairāk par 5000 cilvēku.

Savukārt svētdien atvērti bija tikai divi masu vakcinācijas centri - Daugavpilī un Cēsīs -, kuros kopā bija pieejami vien daži simti vakcīnu devu. Daugavpilī iedzīvotāju zemās intereses dēļ vairākas vakcīnas devas palika neizpotētas, bet Cēsīs interese par potēm bija lielāka. Rezultātā svētdien abos atvērtajos masu vakcinācijas centros kopā pēc "dzīvās rindas" principa tika savakcinēti 392 cilvēki.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē