Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Kariņš: Eiropa stiprina enerģētisko neatkarību

"Eiropas Parlaments ir izteicis stingru atbalstu Eiropas enerģētiskajai neatkarībai un enerģētikas politikas virzībai prom no Krievijas energoresursu monopola, investējot energoefektivitātē un atjaunojamos resursos," šodien pēc balsojuma par Tīrās enerģijas tiesību aktu kopumu 1. lasījumā plenārsesijā Strasbūrā pauda Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Krišjānis Kariņš (Vienotība).

"Ekonomika nevar attīstīties bez energoresursiem. Tie ir nepieciešami rūpnīcām, uzņēmumiem, transportam, mājsaimniecībām. Eiropā esam spiesti tos importēt, pārsvarā no Krievijas. Taču šo situāciju mēs varam strauji uzlabot. Mēs varam efektīvāk izmantot ne tikai tos energoresursus, kas mums ir, bet arī vairāk izmantot vēja, saules, ūdens, biomasas enerģiju. Tas ir vitāli svarīgi visai Eiropai," norāda Kariņš, uzsverot šīs dienas balsojuma nozīmīgumu.

Tīrās enerģijas tiesību aktu kopums ir daļa no tā dēvētās Ziemas pakotnes, kuras pieņemšana ir noslēdzošais posms Eiropas Enerģētikas savienības likumdošanā. EP šodien 1. lasījumā atbalstīja trīs pakotnes likumprojektus – par energoefektivitāti, atjaunojamo energoresursu enerģijas izmantošanas veicināšanu un Eiropas Enerģētikas savienības pārvaldību, apstiprinot Parlamenta pozīciju sarunām ar Padomi par likumu gala tekstu. Likumprojekti paredz visā Eiropā līdz 2030. gadam palielināt izmantotās enerģijas efektivitāti par 35% un palielināt atjaunojamo energoresursu īpatsvaru līdz 35%.

Ar Ziemas pakotnes likumprojektu kopumu Eiropas Komisija nāca klajā 2016. gada novembrī un tajā ir iekļauti 8 likumprojekti, kas skar tādus nozīmīgus jautājumus kā elektrības tirgus uzbūve, energoefektivitāte, atjaunojamie energoresursi, elektroapgādes drošība un Eiropas Enerģētikas savienības pārvaldība. Kariņš ir Eiropas Elektrības tirgus uzbūves likumprojektu atbildīgais virzītājs EP.

 

Top komentāri

Kampars OIK atļaujas iztirgojis
K
Kampars un co Latvijā jau ir nostiprinājis. Tagad Vienotība ķersies pie Eiropas.
Zobs Kaulā
Z
Stubeņiem stulbeņu prāts. Vedīsim šķidrinātu gāzi no ASV pāri okeānam un uztaisisim tādu propagandas vilni, ka gāzes vadu no Krievijas pludina zem Baltijas jūras, un Krievija cels labāku ostu, ka Rīgā, tādi līdz Rīga atkal būs kā reņģu zvejnieku ciems.
Kariņš liekuļo
K
Ļoti interesanti, kāpēc Kariņa Vienotība tik izmisīgi centās Latviju noturēt Krievijas ietekmē.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas neitrālais statuss

Politiskās diskusijas par iespējamo pievienošanos Ziemeļatlantijas aliansei uzliesmojušas vēl vienā apvienotās Eiropas dalībvalstī – ar savu neitralitāti zināmajā Austrijā.

Strādāt, ne spriedelēt

Aizvakar Saeimas deputāts Jānis Vitenbergs (NA) sociālajā vietnē X dalījās ar savām pārdomām par iemesliem, kādēļ Latvijas mazumtirdzniecības veikalu plauktos ir maz vietējās izcelsmes produktu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē