Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Kariņš: Ir svarīgi ievērot epidemioloģiskās drošības prasības

Dzīves ritms nav viegls, tomēr Covid-19 ierobežošanai ir svarīgi ievērot epidemioloģiskās drošības prasības, otrdien preses konferencē pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers uzsvēra, ka situācija ar Covid-19 izplatību joprojām ir kritiska, jo aug ne tikai inficēto skaits, bet arī pieaug slimnīcu noslodze.

Kariņš atkārtoti aicināja sabiedrību ievērot valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus - bieži mazgāt rokas, lietot sejas maskas un ievērot distanci.

"Saprotu un jūtu līdzi, ka daudziem ir grūti pārkārtoties šiem apstākļiem. Daudzi ne līdz galam saprot ieviestos ierobežojumus, bet, lai uzvarētu vīrusu, mums ir jāstrādā kopā. Diemžēl nav cita veida, kādā apturēt vīrusu, kā pārtraukt kontaktēšanos. Tāpēc arī valdība pieņēma lēmumus, kas ir mērķēti uz to, lai mēs mazāk kontaktētos. [..] Ir jāturpina dzīves ritms, kas nav viegli, tostarp man un manai ģimenei," skaidroja Ministru prezidents.

Atbildot uz jautājumu saistībā ar Covid-19 saslimstības pieaugumu, Kariņš uzsvēra, ka situācija slimnīcās ir kritiska un vēlreiz aicināja iedzīvotājus ievērot sociālās distancēšanās pasākumus. Premjers uzsvēra, ka drošības pasākumi ir vērsti uz sabiedrības kopējās veselības un dzīvību pasargāšanu.

Valdības vadītājs akcentēja, ka, ja saslimstība turpinās pieaugt, tad vairāk cilvēku ies bojā. Katrs cilvēks, kurš aiziet mūžībā, ir kādam tēvs vai māte, vectēvs vai vecmamma, brālis, māsa, darba kolēģis, draugs vai kaimiņš, uz traģisko situāciju norādīja valdības vadītājs uzsverot, ka katra cilvēka dzīvības zaudēšana ir traģēdija.

"Lai šīs traģēdijas nenotiktu, tie priekšraksti jau ir skaidri zināmi un tie ir jāpilda kopīgiem spēkiem," uzsvēra Kariņš. Viņš norādīja, ka, lai gan dažiem tas liekas grūti vai neērti, tomēr labāk ir pasēdēt mājās, "nekā, Dievs nedod, kaut kur aiziet un saslimt".

Jau ziņots, ka pirmdien Latvijā atklāti 584 jauni Covid-19 gadījumi, savukārt 16 sasirgušie miruši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūsu valoda un tās prestižs

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā nesen tika spriests par atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas vidusskolās, un kārtējo reizi atklājās, ka valodu tēma tiek uztverta ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē