Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kariņš: Ja epidemioloģiskā situācija nemainīsies, būs jāievieš pārvietošanās ierobežojumi

Ja desmit dienu laikā nemainīsies epidemioloģiskā situācija, būs jāievieš plaši pārvietošanās ierobežojumi, ceturtdien preses konferencē paziņoja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers norādīja, ka ilgstoši vērojams Covid-19 pandēmijas uzliesmojums, kas turpina pieņemties spēkā. Lai to mazinātu, valdība šodien lēma par papildus ierobežojošiem pasākumiem "klusuma periodā".

"Ja desmit dienu laikā nespēsim uzlabot situāciju, tad būsim spiesti iet uz pilna spektra pārvietošanās ierobežojumiem, bet ne es, ne valdība, ne sabiedrība to nevēlas. Kopīgiem spēkiem ievērosim klusuma perioda noteikumus. Aicinu visus trīs nedēļas saņemties. Izturēsim, ievērosim noteikumus un mainīsim Covid-19 izplatību kopīgiem spēkiem," uzsvēra Ministru prezidents.

Premjers skaidroja, ka valdības noteiktie ierobežojumu būtība ir samazināt cilvēku kontaktēšanos. "Paliekam mājās, nepulcējamies. Esmu pārliecināts, ka kopīgiem spēkiem mēs spēsim Covid-19 uzliesmojumu pārvarēt. Visiem jāsaprot situācijas nopietnība, tostarp situācija slimnīcās," pauda Kariņš.

Jau ziņots, ka Covid-19 izplatības ierobežošanai valdība ceturtdien lēma par stingrāku ierobežojumu ieviešanu. Ierobežojumi būs spēkā trīs nedēļas - līdz 11.janvārim un tie neskars iedzīvotāju pārvietošanās brīvību. Ierobežojumi attieksies uz pulcēšanos un tirdzniecību.

Vienlaikus noteikts, ka 1.-6. klašu skolēniem par vienu nedēļu tiks pagarināts brīvlaiks.

Saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu no 6.novembra līdz 11.janvārim valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija.

Ārkārtējās situācijas laikā noteikts pienākums nēsāt sejas maskas visās iekštelpās, tostarp sabiedriskajā transportā, izņemot mājās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē