Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kariņš: Ja Saeima neapstiprinās Purgaili, citu kandidātu var arī nebūt

Valdība otrdien apstiprināja Santas Purgailes kandidatūru Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītāja amatam. Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) trešdien intervijā Rīta panorāmai skaidroja, ka ir diezgan pārliecināts ka Saeimas vairākuma lēmums arī būs pozitīvs Purgailei, kā arī norādīja, ka, pēc viņa ieskatiem, Purgaile ir kompetenta un spējīga veikt darbu, kāds viņai tiktu piešķirts.

Skaidrojot savu pārliecību, Kariņš norādīja, ka "Purgaile ir tikusies ar frakcijām, viņa ir izteikusies, ka ir gatava turpināt atbildēt uz jautājumiem, ja tādi vēl radīsies. Visi ministri vienbalsīgi atbalstīja viņas kandidatūru. Ja viņa varēja atbildēt uz ministru jautājumiem, es ticu, ka viņa varēs atbildēt arī uz jautājumiem Saeimā."

Runājot par Attīstībai/Par! ministru teikto par to, ka viņi joprojām neuzskata Purgaili par atbilstošu FKTK vadītājas amatam, tomēr uzticas Kariņam un tāpēc vakardien balsoja vienoti ar pārējiem, premjers atzina, ka viņš uzņemas atbildību par visu valdības darbu kopumā, tomēr skaidroja, ka Purgailes gadījumā viņas kandidatūru virzīja komisija, ko izveidoja Saeima. "Man nav neviena iemesla apšaubīt šo komisiju, tāpēc es virzu Purgailes kandidatūru." Viņš gan atzina, ka nebrīnās par bažām, kas radušās dažiem Saeimas deputātiem, jo "politiķi nav pieraduši, kad piedāvā kandidātu, kas nav politiski izraudzīts." 

Ministru prezidents norādīja, ka ir jāatceras arī par Moneyval un viņu sniegtajiem uzdevumiem un rekomendācijām Latvijai, tāpēc ir svarīgi, lai, kad attiecīgie cilvēki nāks uzdod jautājumus, Latvijai būtu cilvēks, kurš uz tiem varētu arī atbildēt. "Ja Saeima apstiprina [Purgailes kandidatūru], tad mums būs vadītājs, kurš varēs atbildēt uz jautājumiem un skaidrot, ko viņa darīs [lai uzlabotu situāciju valstī]. Ja Saeima neapstiprina šo kandidatūru, tad likums saka, ka mēs sākam šo procedūru no gala. Tas aizņems vismaz trīs mēnešus, tomēr tad man rodas jautājums, kurš tad vairs pieteiksies uz tādu konkursu, jo signāls būs dots - politiķi nav gatavi uzskatīt objektīvu konkursu par objektīvu konkursu - viņi grib subjektīvu procesu," teica Kariņš. 

Kā pirmos FKTK vadītāja veicamos darbus Kariņš nosauca nepieciešamību sakārtot banku sektoru Latvijā. "Man un valstij ir vajadzīgs, ka jaunā FKTK vadītāja, ja tā būs Purgaile, iedod skaidru signālu bankām, sāk rīkot profesionālus seminārus baņķieriem, kas informētu par risku vadību bankās."

Pievēršoties LU rektora Indriķa Muižnieka jautājumam un iespējām turpināt vai neturpināt tiesāšanos, Kariņš norāda, ka turpināt tiesāties jēgu neredz, tomēr gaida Izglītības uz zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) viedokli šajā jautājumā. Viņaprāt, galvenais ir pievērsties jaunas augstākās izglītības pārvaldības koncepcijas izstrādei. 

Šonedēļ plašu ažiotāžu raisīja Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāra Dimitrija Trofimova izteikums, ka esošo fotoradaru turpmāka darbība un jaunu fotoradaru iegāde ir zem jautājuma zīmes, jo valsts no fotoradaru sodiem iegūst mazāku finansējumu nekā sākotnēji bija plānots. Ministru prezidents šorīt intervijā norādīja, ka ļoti cer, ka no fotoradariem gan tomēr neatteiksimies. Viņš uzsvēra, ka fotoradaru jēga nav pelnīt naudu, bet gan nodrošināt, ka šoferi nepārsniegs braukšanas ātrumu. "Šī programma ir veiksmīga. Fotoradaru jēga ir glābt cilvēku dzīvības."

 

 

 

Top komentāri

Zenta
Z
Vai karins ir idiots, vai telo idiotu un megina Latvanijas paverdzinatajai tautai iestastit, KA Latvanija nav neizvietojamu kretinu? Tadi jau bija zagli, korumpanti, latviesu tautas iznicinataji Godman, Gailis, Kalvitis, Lesinskis/Slesere, Vikene , Pabriks......
VVZ
V
Latvijā vairāk nav gudru un godīgu cilvēku, kuri būtu ar mieru līst tajā partiju organizētajā šļurā.
Udo Ulbergs
U
Kariņš ir malacis - nemitīgi cenšas saglabāt vismuļķākā premjera reputāciju. Tikai pilnīgs muļķis-premjers var teikt, ka citu kandidātu nav. Īstam valstsvīram premjera krēslā ir kandidātu kolekcija - nomeklatūras rezerves. Tikai muļķim valsts lietās var nebūt kadru rezerves. Bet kāpēc "nācija" nepatriec tādu muļķi no valdības?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē