Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kariņš: Jāapsver Eiropas līmeņa regulējuma ieviešana sociālajiem medijiem

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) otrdien uzrunā konferencē The Riga StratCom Dialogue 2019 uzsvēra nepieciešamību ieviest Eiropas līmeņa regulējumu, nosakot sociālo mediju platformu atbildību par izplatīto informāciju.

"Šodien sociālo mediju platformas pasaulē tiek izmantotas citādiem mērķiem, nekā bija iecerējuši to radītāji. No vienas puses mēs ar šo platformu palīdzību varam atrast domubiedrus un apmainīties ar noderīgu informāciju. Tomēr šodien diemžēl sociālos medijus var izmantot tādos veidos, kas apdraud mūsu sabiedrību. Ir valstis, kas izmanto sociālo mediju platformas tieši šādiem mērķiem – lai apdraudētu mūsu sabiedrības, izraisītu cilvēku dusmas un radītu nekārtības, nesaskaņas," uzsvēra Kariņš.

Norādot, ka Eiropas Savienība regulē daudzas jomas, Ministru prezidents pauda, ka sociālo mediju joma nav regulēta. "Uzskatu, ka ir atrodams smalks līdzsvars starp runas brīvību, brīvu informācijas plūsmu un atbildību par saturu internetā un sociālo mediju platformās. Izvairoties no cenzūras, ir jāapsver gudra, Eiropas līmeņa regulējuma ieviešana, lai noteiktu sociālo mediju platformu atbildību par izplatīto informāciju, un panākot, ka tās aizstāv demokrātiju, mūsu vērtības un mūsu dzīvesveidu. Līdz ar jaunām tehnoloģijām ir jānāk jaunai domāšanai," norādīja Kariņš. 

Top komentāri

Itamars Toledano
Krievijas masu mediji pietaisa Latvijas informatīvo telpu. Ir pēdējais laiks izbeigt šo informācijas karu, kas nesodīti un masveidā valstī izplatās!
Vecsčekists
V
Manā laikā bija ļoooooti stingrs "regulējums" "Amerikas balsij" un "Radio Brīvā Eiropa"... KO TAS DEVA? Tas nedeva neko, jo cilvēki klausījās tāpat. Miljardi tautas naudas tika iztērēti BOĻŠEVIKU režīma pastāvēšanas nodrošināšanai... VAI REZULTĀTS JUMS, MUĻĶI, PATIEŠĀM NEKO NEIZSAKA???
Mairsi B.
M
Kariņam pilnīga taisnība. Ir beidzot jādara gals Kremļa fašistu un nacistu naida un melu staumei, kas pārplūdina Latviju.Lai krievi paši klausās savus mēslus, mēs esam Eiropā un lepojamies ar to, ka neesam utainajā Āzijā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē