Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kariņš: Latvijai ir svarīgi, lai Baltkrievija būtu stabila un ekonomiski spēcīga

Latvijai ir svarīgi, lai Baltkrievija būtu neatkarīga, ekonomiski spēcīga un stabila valsts, šodien, tiekoties ar Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko un premjerministru Sergeju Rumasu, norādīja Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Kariņš šodien darba vizītē apmeklēja Minsku Baltkrievijā. Tiekoties ar Lukašenko un Rumasu, viņi pārrunāja dažādus aktuālos divpusējās sadarbības jautājumus, tostarp ekonomiskās sadarbības veicināšanu transporta un loģistikas jomā, vides aizsardzību, kā arī gatavošanos Baltkrievijas prezidenta plānotajai vizītei uz Latviju.

Sarunu laikā tika arī apspriesta Baltkrievijas sadarbība ar Eiropas Savienību (ES) un NATO.

"Latviju un Baltkrieviju vieno labas un daudzveidīgas kaimiņattiecības. Mums ir svarīgi, lai Baltkrievija būtu neatkarīga, ekonomiski spēcīga un stabila valsts," tiekoties ar Baltkrievijas augstākajām amatpersonām, uzsvēra Kariņš.

Gatavojoties Pasaules hokeja čempionātam 2021.gadā, kas notiks Rīgā un Minskā, Latvijas un Baltkrievijas Ministru prezidenti kā abu pušu Rīcības komiteju vadītāji atsevišķā sēdē pārrunāja aktualitātes par sagatavošanās gaitu čempionātam.

Kariņš ar Baltkrievijas kolēģi apmeklēja industriālo parku Lielais akmens, lai izvērtētu iespējas padziļināt sadarbību Eirāzijas transporta koridoru attīstībā un Latvijas tranzīta infrastruktūras izmantošanā industriālā parka Lielais akmens kravu apkalpošanai. 

Vizītē Baltkrievijā kopā ar Kariņu piedalījās arī Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts, Latvijas Hokeja federācijas valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis, kā arī federācijas viceprezidents un ģenerālsekretārs Viesturs Koziols un sporta direktors Edgars Buncis.

Top komentāri

dima
d
Pārsmējos, Karins pat latviski nespej izveidot teikumu, kur nu vel kādu valodu viņs nav spējīgs pārzināt, pat krievu valodā nevienu vārdu laikam nesaprot, ēzelis, viņs jau nu ies spriest par Baltkrievijas ekonomiku, mums līdz šij pašai Baltkrievijai kā līdz Menesim ceļš ejams, būtu mums tāda kārtība ka tajā valstī, tad valdība neviens pat neiedrošinātos eiro nozagt, kur nu vel miljonus un nolaidusi valsti uz grunti, vao to tas stulbenis arī pateica Lukašenko kādā tempā Latvija brūk kopā ar viņu priekšgalā?
hmmm
h
Labi, ka 1990 Kariņam ASV piešķīra granu krievu valodas steidzamai apgūšanai Ļeņingradā. Savādāk, tagad būtu jāsarkst, ka premjers nespēj tā normāli ar nozīmīgu kaimiņvalsti aprunāties. Tā nav ironija. Viena lieta, kad jums formāla saruna tulku klātbūtnē un pavisam cita, kad divatā pie šņabja glāzītes pasēž.
Mieriņš
M
Latvijai ir svarīgi, lai arī Krievija būtu stabila un ekonomiski spēcīga.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē