Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kariņš: Negrozīsim pieņemto valsts budžetu

"2020.gada budžets ir izdiskutēts, Saeimā pieņemts, tagad to noliekam malā. Mēs strādājam uz priekšu," intervijā LNT raidījumam 900 sekundes sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Taujāts, vai ir panākta vienošanās arī ar partiju apvienību Attīstībai/Par, kura pagājušajā nedēļā rosināja mediķu algām nepieciešamos papildu 60 miljonus eiro nodrošināt uz budžeta deficīta rēķina, Kariņš sacīja: "Jā, tā varētu teikt. Mēs to jautājumu slēdzam." Viņš uzsvēra, ka pieņemto valsts budžetu negrozīs, un piebilda, ka gan viņš, gan valdība saprot, ka "veselības aprūpei turpmākajos gados būs jāpalielina finansējums kaut kādā veidā".

Kariņš arī sacīja, ka no veselības ministres Ilzes Viņķeles (A/P) decembrī valdībā tiek sagaidīts ziņojums par to, kā sokas ar slimnīcu "līmeņošanas plānu", kas pārskatīs, kāda veida aprūpe katrā līmeņa slimnīcā ir jāsniedz. Savukārt līdz janvāra beigām Viņķelei ir jāpiedāvā jauns mediķu atalgojuma modelis. "Man neinteresē atskaitīšanās, mani interesē rezultāts," uzsvēra Kariņš.

Uz jautājumu, kā viņš šobrīd vērtē Viņķeles darbu, premjers skaidru atbildi nesniedza, bet norādīja, ka šobrīd notiek darbs pie administratīvi teritoriālās reformas, uzlabojumiem izglītības sistēmā un veselības aprūpes sistēmā. "Tas viss ir process. Tie procesi iet gludāk, iet grūtāk, jo ir sarežģīti. Katram ministram faktiski ir ļoti sarežģīts darbs. Veselības aprūpē, iespējams, ir vissarežģītākā sistēma," viņš sacīja. 

Tāpat premjers aicināja veselības aprūpes organizāciju pārstāvjus runāt, attīstīt dialogu ar veselības ministri, nevis protestēt.

Top komentāri

Kļūdas atzīst tikai stiprie
K
Kļūdas saredz, atzīst un labo tikai gudrie un stiprie. Muļķiem tas nav lemts
zvirbulēns
z
Un, ko par likumu nepildīšanu saka tiesu vara ģenerālprokurora izskatā? Kalnmeijer, tev nekas nav sakāms? Likumu ievērošana tomēr tā kā tavs lauciņš, vai es ko jaucu? Un, ko par to visu saka nācijas tēvs, valstgriba Levits? Izsludinās budžeta likumu, kurš pieņemts, nepildot citu likumu prasības? Tagad katrs var darīt kā sanāk ( es, starp citu, neiebilstu, ja likumi mums būtu kā laba vēlējumu priekšraksti, un nekas vairāk, mums tik daudz pretvalstisku likumu, ka labāk būtu tos visus nepildīt). Īsi sakot, Kalnmeijer, Levit, visu acis skatās jūsu virzienā, mēs gaidām, kad sāksiet beidzot strādāt, pildīt savus, ar likumu uzdotos pienākumus.
Valdībai ir jāatkāpjas!
V
Ja valdība nepilda likumā skaidri formulētu uzdevumu nodrošināt finansējumu mediķu algu paaugstināšanai par 20%, tad valdībai ir jāatkāpjas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē