Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Kariņš rosinās valdību lemt par stingrākiem drošības pasākumiem Covid-19 izplatības iegrožošanai

Ministru prezidents sasaucis Krīzes vadības padomes un Ministru kabineta kopsēdi, lai lemtu par stingrākiem drošības pasākumiem Covid-19 izplatības iegrožošanai, aģentūru LETA informēja premjera birojā.

Ministru kabineta un Krīzes vadības padomes kopsēde notiks otrdien, 27.oktobrī, plkst.10.

Patlaban nav zināms, par kādiem ierobežojumiem valdība varētu lemt, tomēr, premjera birojā norādīja, ka kopsēdē tiks lemts par kopējo valdības stratēģiju Covid-19 izplatības ierobežošanai, tostarp stingrākiem drošības pasākumiem un testēšanas kapacitātes būtisku palielināšanu.

"Šobrīd redzam, ka vīruss joprojām turpina plašu izplatību Latvijā, kas prasa tūlītēju rīcību tagad, lai, mācoties no citu valstu pieredzes, nebūtu par vēlu un vīruss negūtu uzvaru. Lai nepieļautu slimnīcu pārslodzi un līdz ar to krīzes iestāšanos veselības aprūpē, sargājot sabiedrības veselību, rosināšu valdībai lemt par stingrākiem drošības pasākumiem Covid-19 izplatības iegrožošanai," uzsvēra Kariņš.

Premjers norādīja, ka kopsēdē plānots detalizēti izskatīt un diskutēt par kopējo valdības stratēģiju Covid-19 izplatības ierobežošanai, lai padarītu to saprotamu ikvienam sabiedrības loceklim. Tāpat Ministru prezidents aicinās lemt par nepieciešamo rīcību testēšanas apjomu būtiskai palielināšanai.

Sēdē pieaicinātie eksperti informēs valdību par aktuālo situāciju saistībā ar Covid-19 izplatību, veselības aprūpes nozares kapacitāti, slimnīcu noslodzi, individuālo aizsardzības līdzekļu rezervēm, Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības stratēģiju un valdības komunikāciju.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī atklāti 79 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Aizvadītajā diennaktī mirušas četras personas ar apstiprinātu inficēšanos ar Covid-19. Divi mirušie ir vecuma grupā no 55 līdz 60 gadiem, savukārt pārējie - vecuma grupā no 80 līdz 95 gadiem.

Pagājušajā diennaktī veikti 2237 Covid-19 izmeklējumi, līdz ar to pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem ir 3,5%. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Līdz šim saslimšana ar Covid-19 Latvijā apstiprināta 4757 personām, bet 1357 saslimušajiem ir apstiprināta izveseļošanās.

Detalizētāku informāciju par jaunajiem saslimšanas gadījumiem SPKC sola publicēt vēlāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē