Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kariņš: Stingrā lokdauna izbeigšana nenozīmē, ka pandēmija ir beigusies

Tas, ka nākamajā pirmdienā, 15.novembrī, Latvijā tiks atcelti īpaši stingrie Covid-19 ierobežojošie pasākumi, nenozīmē, ka pandēmija ir beigusies, izriet no Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) teiktā pēc otrdienas Ministru kabineta sēdes.

Premjers akcentēja, ka, ja situācija pēc "lokdauna" beigām epidemioloģiskā ziņā mainītos uz slikto pusi, valdība uz to reaģētu.

Vienlaikus viņš aicināja cilvēkus pašlaik būt apdomīgiem, izvērtējot savus kontaktus, pēc iespējas strādājot attālināti, jo, kamēr valstī nebūs lielāka vakcinācijas aptvere, īpaši starp senioriem, tik ilgi būsim tādā situācijā, kur saslimstības uzliesmojums varētu vēl vairāk pasliktināt situāciju mūsu valsts slimnīcās.

"Mums ir jāturpina visiem dzīvot, strādāt un rīkoties atbildīgi, lai mēs kopīgiem spēkiem nepieļautu tādu situāciju, kad atkal saslimstība aug strauji un pilnībā nekontrolēti," sacīja Kariņš.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) atzīmēja, ka ar speciālistiem arī turpmāk notiks iespējamās situācijas modelēšana pēc tiem pašiem principiem, pēc kuriem tika pieprasīti esošie ierobežojumi un prognozēta pārslodze slimnīcās.

"Šajā gadījumā mēs tiešām centīsimies balstīties uz datiem, balstīties uz tā, ko saka priekšā prognozes. Katrā ziņā ceram, ka sabiedrībai individuāli un kopumā esot piesardzīgai turpmākajās nedēļās, mēs varētu izvairīties no kādiem saasinājumiem," teica veselības ministrs.

Kā ziņots, Ministru kabinets otrdien apstiprināja detalizētu regulējumu "dzīvei no 15.novembra", kas paredz lielāku brīvību pakalpojumu saņemšanā cilvēkiem ar Covid-19 sertifikātiem, komandantstundas atcelšanu, kā arī izglītības nodrošināšanu klātienē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē