Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kozlovskis: Informācijas apmaiņa ar Eiropol palīdz Latvijas dienestiem operatīvi reaģēt uz noziegumiem

Informācijas apmaiņa ar Eiropas Savienības (ES) policijas aģentūru Eiropol palīdz Latvijas dienestiem operatīvi reaģēt uz noziegumiem, šodien tikšanās laikā ar Eiropola izpilddirektori Katrīnu de Bolli uzsvēra iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība).

Iekšlietu ministrijā aģentūru LETA informēja, ka puses tikušās, lai pārrunātu līdzšinējo un nākotnes praktisko sadarbību. Tikšanās laikā ministrs apsveica de Bolli ar stāšanos Eiropola izpilddirektores amatā un norādīja, ka Latvija ir piedalījusies Eiropola izpilddirektora vēlēšanu procesā un atbalstījusi viņas kandidatūru. Ministrs pauda pārliecību, ka jaunās izpilddirektores profesionālajā vadībā Eiropols turpinās veiksmīgu attīstību arī nākotnē.

Ministrs uzsvēra, ka Latvija augstu novērtē līdzšinējo Eiropola darbību, īpaši praktiskās sadarbības stiprināšanā, atbalstot policijas un tiesībaizsardzības iestāžu darbību.

"Tas ir liels ieguvums dalībvalstīm, jo tās var efektīvi izmantot Eiropola uzkrāto informāciju, kā arī saņemt atbalstu kopēju izmeklēšanu veikšanā. Informācijas apmaiņa palīdz mūsu dienestiem operatīvi reaģēt uz tādām noziedzības izpausmēm kā krāpšanas, laupīšanas, naudas atmazgāšana, narkotiku tirdzniecība, nelegālā migrācija un citās jomās," sacīja Kozlovskis.

Latvijas tiesībaizsardzības iestādes piedalās Eiropola rīkotajās speciālajās mācībās, kas dod iespēju dienestiem pilnveidot un paplašināt savu darbinieku teorētiskās un praktiskās zināšanas.

Katrīna de Bolle apliecināja Eiropola gatavību arī turpmāk sniegt atbalstu Latvijas tiesībaizsardzības iestādēm gan praktiskajā, gan ekspertu līmenī.

Jau ziņots, ka šā gada martā Beļģijas Federālās policijas ģenerālkomisāre Katrīna de Bolle tika iecelta par jauno Eiropas Savienības (ES) policijas aģentūras Eiropola direktori. Viņu amatā apstiprināja Eiropadome.

De Bolle nomainja amatā britu Robu Vainraitu, kura amata termiņš beidzās 1.maijā.

Eiropols, kurā strādā vairāk nekā 1000 darbinieku, koordinē un atbalsta policijas operācijas ES, palīdzot atklāt tādus pārrobežu noziegumus kā terorisms, cilvēku kontrabanda un kibernoziegumi. Eiropola eksperti bāzējas aģentūras birojā Hāgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē