Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Krievijas vēstnieks: Latvijas vēstniecība apmētāta ar mērķi kaitēt abu valstu attiecībām

Notikušais incidents pie Latvijas vēstniecības Krievijā tika sarīkots, lai kaitētu Latvijas un Krievijas attiecībām, - tā raidījumam LNT Ziņas ceturtdien pēc tikšanās ar Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Andreju Pildegoviču norādīja Krievijas vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjanovs.

"Mūsu viedoklis pilnībā sakrīt ar Latvijas Ārlietu ministrijas viedokli. Piekrītu ministram, ka tā ir provokācija. Turklāt to ir īstenojuši aktīvisti, kuri pārstāv Krievijā aizliegto nacionālboļševiku partiju. Tā ir galēji radikāla politiska organizācija, kas Krievijā darbojas nelegāli. Tas ir pašsaprotami, ka šīs prettiesiskās darbības ir mērķētas, lai mūsu attiecības ar Latviju tiktu kompromitētas," sacīja vēstnieks Lukjanovs.

LNT Dienas ziņas vēstīja, ka pēc trešdien notikušā uzbrukuma Latvijas vēstniecībai Maskavā Krievijas vēstnieks ceturtdien pusdienlaikā ieradās Latvijas Ārlietu ministrijā sniegt paskaidrojumus. Latvija Krievijai iesniedza notu, pieprasot nodrošināt mūsu diplomātiskās pārstāvniecības drošību un neaizskaramību.

Jau ziņots, ka trešdien vakarā notikušajā uzbrukumā vairāki vandāļi ar dūmu svecēm un signālraķetēm apmētāja Latvijas vēstniecības ēku Maskavā. Uzbrukuma laikā viens no likumpārkāpējiem ar melnas krāsas baloniņu mēģināja appūst vēstniecības ēkas sienu, taču paspēja uzrakstīt tikai burtu ”S”. Pēc incidenta aizturēti divi nacionālboļševiki, kuri apsūdzēti sīkajā huligānismā.

Izskanējusi informācija Krievijas nacionālboļševiki šādi rīkojusies, reaģējot uz Vladimira Lindermana aizturēšanu Rīgā.

Top komentāri

ūsainis blefo
ū
Par marginālu nacbolševiku huligānismu nesalīdzināmi vairāk abu valstu attiecībām kaitē Krievijas imperiālistiskā un nacionālistsikā ārpolitika, kas vērsta uz brutālu agresiju.
...
.
Nebūsim pārmērīgi naivi, bet šajā gadījumā, pilnīgi var piekrist, jo Krievija nekad nekur neatzīstas un neatzīst acīmredzamo.
123
1
Forši, pat lielajā Krievijā esam slaveni.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē