Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latkovskis: Par nevakcinēto pandēmiju atbildība jāuzņemas partijām, kas joprojām iebilst pret vakcinēšanos

Pašlaik ir pret Covid-19 nevakcinēto pandēmija, par ko atbildība jāuzņemas partijām, kas joprojām iebilst pret vakcinēšanos, aģentūrai LETA pauda "Jaunās Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Politiķis kritiski norādīja, ka attiecīgās partijas, kuras iebilst pret vakcinēšanos, joprojām māna cilvēkus, izplatot nepatiesas ziņas attiecībā uz vakcināciju.

Vaicāts par iespējamu ierobežojumu ieviešanu, Latkovskis uzsvēra, ka īstais risinājums nav lokdauns, jo tas būtu tikai īstermiņa risinājums. "Vienīgais un īstais risinājums ir vakcinēšanās," akcentēja JV frakcijas vadītājs.

Politiķis arī norādīja, ka jautājums, vai ieviest jaunus ierobežojumus, jāizlemj visai valdībai kopā, pieaicinot dažādu jomu ekspertus, lai sapratu, kādu iespaidu ierobežojumi vai lokdauns atstātu uz ģimenēm, izglītības iestādēm, ekonomiku, cilvēku un valsts budžeta ienākumiem.

Šādi soļi ir nopietni jāizsver un nav pareizi izmantot pieeju populistiskiem paziņojumiem kaut ko aicinot darīt ātri "vienā rāvienā", atzīmēja Latkovskis.

Kā ziņots, veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) pirmdien plānotājā koalīcijas sanāksmē aicina skatīt jautājumu par daudz stingrāku drošības pasākumu ieviešanu, liecina politiķa ieraksts tviterī.

Viņš norāda, ka Covid-19 situācija Latvijā turpinājusi strauji pasliktināties arī nedēļas nogalē. Piektdien hospitalizēto skaits pārsniedza 500, bet šodien tas ir jau 585.

Jau ziņots, ka Latvijas Ārstu biedrība un Latvijas Jauno ārstu asociācija pieprasa valdību nekavējoties rīkoties un ieviest stingrus pasākumus Covid-19 izplatības ierobežošanai.

Arī Pārresoru koordinācijas centra koordinētās akadēmiskās vides ekspertu grupa aicina Ministru kabinetu iespējami īsā laikā sagatavot stingru pasākumu kopumu Covid-19 izplatības ierobežošanai.

Kā ziņots, pie vakcinācijas projekta strādājušais epidemiologs Ņikita Trojanskis sociālajos tīklos paudis, ka Covid-19 pašlaik Latvijā ir nekontrolēti izplatījies, tāpēc reizi mēnesī uz nedēļu vai ilgāk būtu jāievieš stingri "lokdauni", kas varētu turpināties līdz nākamā gada janvārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē