Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis
"Jāsaka paldies tiem cilvēkiem, kas veica neredzamo "melno darbu" eiro ieviešanā," uzskata LTA prezidents Danusēvičs

LTA: Eiro ieviešanas smagums Latvijā gūlās uz tirgotāju pleciem

Jau piecus gadus ikdienā lietojam eiro, ko popularitātes ziņā pasaulē apsteidz vien Amerikas Savienoto valstu dolārs. Kad Latvija pievienojās eirozonai, galveno smagumu sakarā ar naudas maiņu "iznesa" tirgotāji, uzskata Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA).

Tas bija sarežģīts process daudzējādā ziņā – atbilstīgi jāieprogrammē kases aparāti, lai uzrādītu summas gan latos, gan eiro, līdztekus cenu zīmēs bija jānorāda abas valūtas, pareizi jāaprēķina, cik daudz pasūtīt eiro maiņas naudu laikā, kad apgrozībā vienlaikus bija gan lati, gan eiro un vēl daudzi citi darbi. Pie tam maksimāli bija jādara viss, lai neceltos cenas, neskatoties uz veiktā darba apjomu. Kā parasti, valsts vadītāji finansiālo izmaiņu darbus liek darīt gadu mijā, bojājot tirdzniecībā strādājošiem svētkus un atņemot prieka brīžus svinēšanai ģimenēs, tā arī pāreja uz eiro notika naktī uz 2014. gada 1. janvāri.

Latvijas veiksmīgai kļūšanai par 18. eirozonas valsti nozīmīgākais ieguldījums veikts tirdzniecībā. Uz jautājumu, vai tirgotāju darbs šajā procesā ir ticis pietiekami novērtēts, Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs atbild: "Uzskatu, ka jāsaka paldies tiem cilvēkiem, kas veica neredzamo "melno darbu" eiro ieviešanā. Ja valsts pārvalde to neuzskata par vajadzīgu, tad mēs izteiksim atzinību. Esam saņēmuši Latvijas Bankas un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā atbalstu, kā arī noskaidrojuši tos tirdzniecības nozares darbiniekus, kas veica lielāko ieguldījumu pārejot no latiem uz eiro."

Pirmdien, 25. februārī, plkst. 11, Latvijas Bankā ar diplomiem LTA apbalvos 16 Latvijas tirgotājus un Igaunijas Tirgotāju asociācijas vadītāju Mariku Merilu, kas sniedza atbalstu Latvijas kolēģiem saistībā ar eiro ievešanu. 

 

Top komentāri

Ak šie nabaga tirgotāji...
A
Kāda viņiem grūta dzīve. Viss smagums uz viņu kuslajiem pleciem...
Bzduns
B
Vai vai vai,bezkaunīgajiem kampējiem pleciņus nospieda?Yobanie spekulanti,kur ir vēl tādas cenas kā LV?
HTZ
H
Kā pavasars, tā Henrikam piemetas verbālā caureja... Nepaspēj pat izdomāt kā ticamāk melot, kad jau vārdi skrien domai pa priekšu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē