Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ministru prezidents: Epidemioloģisko ierobežojumu atšķirība no šī gada rudens un pagājušā - ir vakcinācija

Atšķirība no pagājušā rudens, kad pie pašlaik esošajiem saslimstības ar Covid-19 rādītājiem jau bija ieviesti stingrāki ierobežojumi, un situāciju šajā rudenī ir vakcinācija, piektdien pēc valdības ārkārtas sēdes sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš norādīja, ka pagājušajā rudenī nevienam nebija pieejama nekāda veida aizsardzība pret Covid-19, neskaitot sociālo izolēšanos, bet šogad situācija ir mainījusies izgudroto un apstiprināto vakcīnu dēļ, kas Latvijai pašlaik noliktavās ir lielā apmērā.

"Mēs [pagājušajā gadā] bijām spiesti ieviest oktobrī attālinātu skolas mācīšanos, daudzi strādājām no mājām, uz vairākām nedēļām arī virkne veikalu bija slēgti. Mums nebija neviena cita līdzekļa, kā pasargāt sevi. Šogad ir būtiska atšķirība - pasaulē ir izgudrotas un apstiprinātas vairākas vakcīnas, kas mums ir pieejamas noliktavas simtos tūkstošos. Apmēram puse no iedzīvotājiem virs 12 gadu vecuma ir jau vakcinēti. Vakcinētie cilvēki lielā mērā ir pasargāti no smagas saslimšanas, nonākšanas slimnīcā un smagām komplikācijām, un nāves," teica Ministru prezidents.

Viņš norādīja, ka vakcinācijas kampaņa pašlaik tiek turpināta, un pēdējās dienās vakcinēties gribētāju skaits ir palielinājies.

Tāpat premjers uzsvēra, ka šajā gadā atšķirīga ir lēmumu pieņemšana, dažās nozarēs, tostarp izglītībā, procesu decentralizējot.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 710 jauni Covid-19 gadījumi un seši Covid-19 pacienti miruši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Saslimstības divu nedēļu kumulatīvais rādītājs pēdējās diennakts laikā ir pieaudzis no 359,2 līdz 370,9 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju. Pēdējās 14 dienās saslimušo kopskaits sasniedzis 7022 personas. Pēdējo reizi saslimušo kopskaits virs 7000 bija 21.maijā.

No visiem ceturtdien atklātajiem Covid-19 gadījumiem 570 pacienti bija nevakcinējušies vai vakcinācijas kursu nepabeiguši, bet 140 inficētie bija saņēmuši poti pret Covid-19.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē