Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Mūrniece: Līdz 23.septembrim no valdības gaidīsim pasākumu rosinājumus Covid-19 izplatības mazināšanai

Saeimas frakcijas līdz 23.septembrim no valdības gaidīs pasākumu ierosinājumus Covid-19 izplatības mazināšanai, par šodien nolemto parlamenta frakciju priekšsēdētāju sanāksmē aģentūrai LETA pastāstīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Juristiem domas dalās, taču no vienas puses jau spēkā esošā Covid-19 pārvaldības likuma normas dod tiesības valdībai izlemt vairākus jautājumus pandēmijas ierobežošanai, norādīja Mūrniece. To Saeimas frakciju vadība šodien apsprieda kopā ar Ministru prezidenta parlamentāro sekretāri Eviku Siliņu (JV) un Saeimas Juridisko biroju.

Savukārt tā dēvēto vakcinācijas likumprojektu neesot jēgas turpināt skatīt, jo Saeimas opozīcija ir paudusi apņēmību tā pieņemšanu apturēt vismaz uz diviem mēnešiem parakstu vākšanai, norādīja Mūrniece. Līdz ar to tā normas nevarētu laikus stāties spēkā, tāpēc likumprojekts ir nolikts "malā", skaidroja Saeimas priekšsēdētāja.

Pēc 23.septembra par no valdības gaidāmajiem priekšlikumiem koalīcija un opozīcija varētu spriest kopā, atzīmēja politiķe. Mūrniece pateicas gan valdību veidojošajām, gan opozīcijas partijām, kas tās sanāca kopā, lai meklētu risinājumus. Vienīgi starp abām pusēm, tāpat arī partiju iekšienē ir domstarpības, kādiem risinājumiem būtu jābūt.

Arī Siliņa sanāksmē esot norādījusi, ka nepieciešama juridiska analīze un ka valdībai ir jāizvērtē, vai kādas normas ir vēl nepieciešams pieņemt slimības izplatības mazināšanai, norādīja Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja piebilda, ka Ministru kabinetam pirms risinājumu piedāvājumu sūtīšanas uz Saeimu, būtu rūpīgāk jāiedziļinās, jāizanalizē situācijas, jo iepriekš bija redzams, ka likumprojektā vai valdības locekļu starpā ir neskaidrība. Tādā gadījumā šī neskaidrība tiek pārnesta arī parlamenta darbā, atzīmēja Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja uzskata, ka tāpat kā Saeimā arī pārējiem iedzīvotājiem ir jāļauj strādāt ar negatīviem testiem. Mūrniece arī uzsvēra, ka tajā pašā laikā ar atbilstošām kampaņām ir jāveicina iedzīvotāju vakcinēšanās.

Kā ziņots, pēc frakciju vadītāju tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu nolemts atlikt likumprojekta skatīšanu par prasību konkrētās nozarēs strādājošajiem obligāti vakcinēties pret Covid-19.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē