Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mūrniece: Nevienlīdzība traucē valstij sekmīgāk attīstīties

"Reizēm par izšķirošiem notikumiem valsts vēsturē runājam kā par neticamu veiksmi vai laimīgu sagadīšanos. Taču, kad uz tiem paskatāmies ar laika distanci, kļūst skaidri redzams, ka mūsu rīcība ir bijusi mērķtiecīga, un pragmatiski esam gājuši sev vēlamajā virzienā," sestdien Saeimas svinīgajā sēdē par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 29.gadadienai uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

"4.maijs ir mūsu tautas atdzimšanas, mūsu valstsgribas svētki. Pamati, uz kuriem balstījušies visi mūsu izšķirošie lēmumi, ir skaidri un nesatricināmi. Tie deva spēku pirms 29 gadiem un iedvesmo arī tagad. Latvijas valsts ir celta uz klints, kuru veido tauta un stipru dara vērtības, kas svarīgas mūsu tautai. Nacionālā apziņa, paaudžu garīgais mantojums un nelokāmā valstsgriba ir mūsu spēka avoti," sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Mūrniece atzīmēja, ka Latvijas valsts dibināšana pirms 100 gadiem, kā arī neatkarības atjaunošana vienlaikus ir bijusi daudzu patriotisku cilvēku kopīgs, neatlaidīgs darbs, un pateicās visiem, kam bija un ir dārga Latvijas valsts.

Arī Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā pirms 15 gadiem un dalība NATO ir bijis ilgstošs, pašaizliedzīgs darbs, kurā piedalījās simtiem un tūkstošiem mūsu līdzpilsoņu. Savu ģeopolitisko izvēli mēs izdarījām līdz ar valstiskās neatkarības atjaunošanu, teica Saeimas priekšsēdētāja.

Uzrunājot Saeimas deputātus, Mūrniece akcentēja, ka valsts lielais politiskais mērķis ir mazināt nevienlīdzību. 

"Mums jāspēj pielikt vairāk pūļu, lai cilvēkus padarītu pārticīgākus, nodrošinātu viņiem vienlīdzīgas iespējas, taisnīgumu. Vienlīdzīgas iespējas ir viens no galvenajiem principiem, kam jāvalda demokrātiskā, tiesiskā un sociāli atbildīgā valstī," sacīja Saeimas priekšsēdētāja. "Nevienlīdzība traucē valstij sekmīgāk attīstīties. Tā kavē iespēju aktīvāk saukt mājās tautiešus no ekonomiskās emigrācijas. Tā vājina piederības sajūtu savai valstij un neļauj cilvēkiem justies laimīgiem."

Saeimai un valdībai turpmākajos gados jāatrisina vairāki svarīgi uzdevumi – ne tikai cīņa ar nevienlīdzību, bet arī valsts drošības stiprināšana, cīņa ar korupciju, finanšu sistēmas sakārtošana un atbalsts ģimenēm ar bērniem, sacīja Mūrniece.

Mūsu veidotās politikas pamatuzdevums – lai cilvēki Latvijā justos laimīgi. Lai viņi justos droši, būtu lepni par savu valsti, un vēlētos būt tās nākotne kopā ar saviem bērniem, sacīja Saeimas priekšsēdētāja, uzrunas noslēgumā atzīmējot, ka Latvijas nākotni nodrošinās mērķtiecība un darba spējas. "Mūsu valsts ir celta uz klints, un mēs paši esam šī klints."

 

Top komentāri

Pravietisnejaukais
P
Ļaudis , kuri jestri čivina par vienlīdzību... varētu parādīt veidu, kā iegūt vienādus cilvēkus.
Dostojevskis
D
Tautas, kuras bauda iespēju bezdarbībā dzīvot labāk, nekā godīgi strādājot... šādas tautas degradējas un pamazām iet bijā visu acu priekšā. Kādu ceļu mēs ejam?
Dauņeksterminators
D
Principā var saprast no-tribīnes-runājošu indivīdu, kurš emocionāli uzskrūvējas un izgvelž kādu apritē iegājušos populistisku lozungu. Bet man rodas jautājums - vai patiešām nacionāli-konservatīvas partijas augsta funkcionāre tā domā?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē