Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nemiro: Latvijas ekonomikas sadarbība ar Ķīnu nav devusi cerēto rezultātu

Latvijas ekonomikas sadarbība ar Ķīnu nav devusi cerēto rezultātu, intervijā aģentūrai LETA pauda ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV).

Vaicāts, vai ekonomikas ministrs iecerējis paplašināt vai pārskatīt Latvijas ārvalstu pārstāvniecību tīklu, Nemiro atzina, ka vismaz šī gada budžets to liedz, tomēr Ekonomikas ministrija (EM) vērtē ārvalstu tirgus, kur Latviju vēlas redzēt un kuri tirgi ir perspektīvi.

"Piemēram, Ķīna tika daudzināta ar apgalvojumiem, ka tur ir milzīgs tirgus un lielas iespējas, tomēr skaitļi saka, ka tas nebūt tā nav. Protams, Latvijai ir laba sadarbība ar Ķīnu, ārējā tirdzniecībā ir vērojams pieaugums, bet ar to nepietiek, lai varētu apgalvot, ka šis tirgus ir pareizais virziens," norādīja ministrs.

Viņš gan piebilda, ka patlaban netiekot domāts par valsts pārstāvniecības paplašināšanu, tomēr nākotnē ir iespējami dažādi scenāriji - gan pārstāvniecību atvēršana, gan slēgšana.

Tāpat Nemiro ieskatā ar valsts tēlu un ārējās tirdzniecības jautājumiem būtu jānodarbojas vienai iestādei, nevis kā patlaban vairākām.

Iespējams, drīzumā valdības dienaskārtībā nonāks Ārlietu ministrijas sagatavotais ziņojums par Latvijas Institūta (LI) statusa maiņu un EM jau paudusi viedokli, ka LI būtu pievienojams Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai (LIAA), jo abas iestādes nodarbojas ar valsts tēla jautājumiem.

"Ja iestādes tiek apvienotas, varam nostiprināt pieeju jautājumā par valsts tēlu, pārstāvniecību ārvalstīs utt. Tas būtu pareizais virziens. Bet par šo jautājumu vēl nav notikušas diskusijas," sacīja ekonomikas ministrs.

Top komentāri

VVZ
V
Ķīnieši nepielāgojas videi, viņi vidi pielāgo sev- tā ir lielākā problēma! Savulaik viņi uzturēšanās atļauju iegūšanas nolūkos nopirka lielus namus Cēsu centrā. Ieguva uzturēšanās atļaujas ES un kaut kur pazuda, bet nami kā stāv neapdzīvoti un neremontēti, tā stāv, vide degradēta. Paši īpašnieki pazuduši plašajā ES.
seskis
s
Sadarbību ar Ķīnu vadīja Kampara kungs! Ko var gribēt rezultātu?
Miks
M
Jauki: Atnāca ministrs-ieraudzīja lietas īsto pusi-pateica, un kas notā????Nekas! Bet te vietā jautājums: Kā tad Parlaments uzrauga ministriju darbu, ja pats iepriekš to nezināja? Tad jau Parlamenta darbība patiesībā ir 'formāla...Vai tā būtu tā īstenā demokrātija ko te aizstāv ultraliberāļi?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē