Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Parādnieks: Pensijai jābūt atkarīgai no bērnu skaita

Pensijas apmēram jābūt atkarīgam no cilvēka bērnu skaita, pirmdien Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) domes sēdē sacīja Saeimas deputāts Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK).

Viņš norādīja, ka cerams ar laiku Saeima nonāks līdz apziņai, ka cilvēki, kuri audzinājuši bērnus, ir jāatbalsta, nodrošinot viņiem lielākas pensijas.

Kāda seniore gan nebija apmierināta ar Parādnieka pausto, norādot, ka pensionāriem neder uzlabojumi "kaut kad", bet uzlabojumi pensionāriem nepieciešami tagad, jo pensionāri ir uz nabadzības sliekšņa. "Mēs visi esam pēckara bērni, mums palīdzība vajadzīga šodien," sacīja pensionāre.

Tāpat kāda cita pensionāre norādīja, ka būtiski ir jau ilgstoši nerisinātie pensionāru medicīnas jautājumi, tostarp vislielākās grūtības pensionāriem sagādā zobārstniecības pakalpojumu saņemšana. Zobārstniecība ir privātā sektora pakalpojums, kuru pensionāri nevar atļauties, uzsvēra seniore.

Saeimas deputāte un Sociālo un darba lietu komisijas vadītāja Aija Barča (ZZS) norādīja, ka nākotnē varētu runāt par līdzmaksājumu samazināšanu pensionāriem, tomēr pilnībā atcelt līdzmaksājumus, pēc politiķes domām, nevar, jo tam iebilstot abas ģimenes ārstu asociācijas.

Runājot par zobārstniecības pakalpojumiem, Barča sacīja, ka par zobu labošanas un protezēšanas pakalpojumu atgūt naudu varot, pieprasot pārmaksāto nodokļu atmaksu.

Vienlaikus politiķe norādīja, ka straujākai pensiju celšanu varētu nodrošināt, maksājot par vienu darba stāža gadu, jo, pēc Barčas domām, ar pensiju indeksāciju tik strauju pensiju pieaugumu, kādu vēlas pensionāri, nav iespējama.

Šodien norisinās LPF domes sēde, kurā saistībā ar vēlēšanām tiek pārrunāti uzstādījumi Latvijas partijām. Uz pensionāru jautājumiem atbild Zaļo un zemnieku savienības, partijas Saskaņa un nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK frakciju pārstāvji.

Top komentāri

Barča ir bezkaunīga
B
"Runājot par zobārstniecības pakalpojumiem, Barča sacīja, ka par zobu labošanas un protezēšanas pakalpojumu atgūt naudu varot, pieprasot pārmaksāto nodokļu atmaksu." Samksā 300, atpakaļ dabon 50 gads beigās. Barča ir bezkaunīga
Raimonds
R
Imants sešus uztaisījis, zina par ko runā. Vienīgi, vai pats ir kādu bērnu arī audzinājis, ja tik ļoti pārņemts ar sevi un vienlaicīgi trim dāmām - sieva, neoficiālā dzīvesbiedre un palīdze.
Nekā nebija
N
Vai nu mums ir pensiju sistēma ar sociālajām iemaksām, vai arī par mums rūpējas mūsu bērni. Vai nu viens, vai otrs. Un, ja cilvēki ir sociālās iemaksas veikuši daudzu gadu garumā, tad viņi savu pensiju arī dabū, un bērnus lieciet mierā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē