Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Petraviča: Iespējams, divu nedēļu laikā būsim vakcinējuši visus sociālo aprūpes centru darbiniekus un klientus

Vakcinācija pret Covid-19 valsts un pašvaldības sociālās aprūpes centros aktīvi norit jau četras dienas un labklājības ministre Ramona Petraviča (Par cilvēcīgu Latviju, KPV LV) pieļauj, ka divu nedēļu laikā izdosies savakcinēt visus centru darbiniekus un klientus, kuri būs izteikuši vēlmi to darīt.

Petraviča šorīt intervijā LTV raidījumam Rīta Panorāma sacīja, ka kopumā vakcinēties piekrituši vairāk nekā 8000 sociālo centru klienti un 2700 darbinieki, lai gan kopš vakcinācijas sākšanas 10.februārī kopumā jau vakcinēti aptuveni 500 klientu un centru darbinieki.

"Vakcinācija šonedēļ tiek turpināta, ceru, ka tā notiks straujāk un, iespējams, ka nākamo divi nedēļu laikā mums izdosies savakcinēt visus sociālo centru klientus un darbiniekus," sacīja ministre.

Tomēr uz jautājumu raksturot pašreizējo situāciju sociālajos aprūpes centros un vai tajos arvien nav augsta saslimstība, ministre atbildēja, ka situācija ir mainīga, bet ar tendenci uzlaboties. Piemēram, jau šī gada ceturtajā nedēļā bija straujš saslimstības ar Covid-19 samazinājums sociālās aprūpes centros, bet, lai tendence būtu noturīga, nepieciešama vakcinācija.

Jau ziņots, ka Latvija piektdien saņēma jaunas ražotāju Moderna un AstraZeneca vakcīnu pret Covid-19 kravas, aģentūru LETA informēja Nacionālajā veselības dienestā (NVD).

Divās atsevišķās piegādēs saņemtas 3600 Moderna vakcīnas devas un 9600 AstraZeneca vakcīnas devas.

Visas saņemtās vakcīnas tiks izmantotas, lai turpinātu ilgstošas sociālās aprūpes centru (SAC) darbinieku un klientu vakcināciju, kā arī to mediķu vakcinācijai, kas izlēmuši vakcinēties.

Ministru kabineta apstiprinātajā prioritāro grupu sarakstā mediķi tiek vakcinēti ar pašu augstāko prioritāti, kam seko SAC darbinieki un klienti, ņemot vērā, ka abu šo grupu iedzīvotāji ir pakļauti visaugstākajam inficēšanās riskam, kas ir saistīts ar pastāvīgu uzturēšanos iestādēs ar visaugstāko Covid-19 izplatības risku. Kopējais iedzīvotāju skaits, kas ikdienā strādā vai uzturas SAC, ir nepilni 20 000. Līdz ar to arī nākamās vakcīnu devu piegādes tiks izmantotas, lai vakcinētu šo centru darbiniekus un klientus, jo katram iedzīvotājam nepieciešamas divas šo vakcīnu devas, norādīja NVD.

Vienlaikus, saskaņā ar otrdienas veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) prezentāciju Ministru kabinetam, no 22.februāra līdz 28.februārim valsts varētu saņemt vēl 8400 Moderna Covid-19 vakcīnas devas. Savukārt 20.februārī Latvija no AstraZeneca varētu saņemt vēl 22 621 vakcīnas devu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē