Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Plešs: Digitalizācijas politikas attīstībai nepieciešama visas ES sadarbība

Digitalizācijas politikas attīstībai nepieciešama visas Eiropas Savienības (ES) sadarbība, uzskata vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP), aģentūru LETA informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Ministrs no šodienas līdz 22.septembrim uzturēsies komandējumā, lai stiprinātu starptautisko sadarbību digitālās transformācijas jomā, tiekoties ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) jauno ģenerālsekretāru, un piedaloties arī citās digitālajai politikai nozīmīgās sarunās Briselē, Antverpenē un Parīzē.

"Digitālā politika un pārvaldība kļūst arvien aktuālāka visā ES, tā ir arī viena no būtiskajām atslēgām Covid-19 radītās krīzes pārvarēšanai, kā arī klimatpārmaiņu mazināšanā. Šī ir Eiropas digitālās desmitgade, kurā koncentrējoties uz datiem, tehnoloģijām un infrastruktūru, dalībvalstis stiprina kā savu tā Eiropas kopīgo digitālo suverenitāti. Mērķi ir uzstādīti izaicinoši, tādēļ ir nepieciešams pārrunāt katras valsts paveikto un stiprināt jau esošās sadarbības," saka Plešs.

Latvijas digitālās transformācijas aktuālākās tēmas ministrs Parīzē pārrunās ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) jauno ģenerālsekretāru Matiasu Kormanu. Sarunā ministrs plāno izcelt Digitālās transformācijas pamatnostādņu izvirzītos mērķus 2027.gadam, zaļāku un videi draudzīgāku tehnoloģiju un informācijas sistēmu attīstību un Starptautisko rīcības programmu klimata jomā (IPAC), kurai pievienojusies arī Latvija. 

Ministrs akcentēs digitālas un ilgtspējīgas attīstības nozīmi gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī, kas paredz iedzīvotāju digitālo prasmju celšanu, uzņēmējdarbībai draudzīgas vides radīšanu un valsts sadarbību ar privāto sektoru.

Savukārt Briselē ministrs tiksies ar Flandrijas ministru prezidentu Janu Jambonu un uzrunās Flāmu Tirdzniecības Kameru par sadarbības iespējām ar Flandrijas reģionu tādos digitalizācijas jautājumos kā mākslīgā intelekta attīstība un 5G interneta pārklājums. Savienojamība un 5G pārklājuma nodrošināšanu lielajās pilsētās un nozīmīgākajos transporta koridoros ir viens no Latvijas digitālajās pamatnostādnēs izvirzītajiem mērķiem.

Latvijas delegācija, kuras sastāvā būs Latvijas digitālās jomas vadošo uzņēmumu un organizāciju pārstāvji, viesosies arī Starpuniversitāšu Mikroelektronikas Centrā un iepazīsies ar pētniecības institūcijas darbu, lai gūtu ieskatu jaunākajās tendencēs digitālo tehnoloģiju jomā.

Savukārt 21.septembra darba kārtībā paredzēta Latvijas delegācijas tikšanās ar Beļģijas premjerministra vietnieces Petras de Suteras biroja pārstāvjiem Latvijas vēstniecībā Beļģijā, kā arī tikšanās ar Eiropas Komisijas Informātikas ģenerāldirektorāta (DG DIGIT) vadības pārstāvjiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē