Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Premjers: Alūksne ir spēcīga attīstības centra paraugs

Alūksne ir spēcīga attīstības centra paraugs, ievadot Ministru kabineta izbraukuma sēdi Alūksnē, pauda premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš informēja, ka parasti valdības izbraukuma sēdes notiek vai nu tuvāk Rīgai, vai lielajās Latvijas pilsētās, tomēr rīkot valdības izbraukuma sēdi attālajā Alūksnē mudinājis tas, ka šis novads ir Vidzemē spēcīgi attīstīts centrs, turklāt šis novads ir paraugs gaidāmajai administratīvi teritoriālajai reformai.

Kariņš atzinīgi novērtēja Alūksnes novada spēju piesaistīt investorus, kuri atver rūpnīcas, pretī saņemot kvalitatīvus pašvaldības nodrošinātus pakalpojumus.

"Pozitīvi, ka Alūksnē ir procesā divu jaunu rūpnīcu atvēršana, kas piesaistīs jaunas darba vietas, un tas nozīmē, ka tiek stabilizēts iedzīvotāju skaits. Savukārt stabils iedzīvotāju skaits nozīmē attīstību," sacīja premjerministrs.

Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis (ZZS) ministriem norādīja, ka Latvijas nākotnes ir attīstītos reģionos un vienmērīgā valsts teritorijas izaugsmē.

"Alūksnes novads atrodas trīs valstu krustpunktā attālu no Rīgas, tādēļ spēcīgi izjūtam nepieciešamību pēc līdzsvarotas reģionu augšupejas," sacīja Dukulis.

LETA jau vēstīja, ka Alūksnes novadā izstrādāts skolu tīkla attīstības plāns un piesaistīti jauni mediķi, šodien Alūksnē notiekošajā valdības izbraukuma sēdē, iepazīstinot ar novadā paveikto un nākotnes iecerēm, stāstīja Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Dzintars Adlers (JV).

Viņš informēja, ka Alūksnes novadā patlaban ir 15 pagasti, kuros dzīvo 16 015 iedzīvotāji.  Pēdējos gados Alūksnes novadā īstenoti vairāki nozīmīgi projekti. 2015.gadā atjaunots Alūksnes kultūras centrs, kuru gadā apmeklē 59 000 cilvēku un tā ienākumi veido 40% no Alūksnes kultūras centra budžeta.

Runājot par novada izglītības iestādēm, Adlers uzsvēra, ka pēdējos gados pašvaldībā reorganizētas deviņas skolas, izstrādāts skolu tīkla attīstības plāns. Šajā mācību gadā novadā ir 2094 skolēni.

Top komentāri

...
.
Mani pārsteidza, ka viss ko Alūksniešiem vajagot, esot moderna sporta zāle. Būtu savi uzņēmumi un jaunas darba vietas, tad būs arī sava sporta zāle un savi mediķi.
Teodors
T
Karteja tuksdirsana......idiotu banda izbrauca arpus savas konforta zonas un tad sak slavet tos, kuri sos idiotus piebaroja un piedzirdija.....tipiska Latvijas dienas zaglu, kretinu psihalogija. Izcilakais Latvijas valsts virs, politikis Karlis Ulmanis ar zidgu drosku apbraukaja visu Latviju, parzinaja visus novadus un pagastus., bet sodienas kretini ar dargajiem mersiem nespej apbraukat, pec izmeriem niecigo Latvijas teritoriju, netunajot jau par to, ka vini zinatu kur atrodas un ka izskatas Limbazi, Cesis, Rezene, Ludza, Butu interesanti Latvijas TV tiesaja ekrana nosedinat Rumpi, Vikeni, Zatleri, Berzinu, Vejoni, Levitu..., Karina, Rinkevicu, Petrovicu, Suplinsku, izcili stulbo Vinkeli un iztaujat par Latvijas valsts vesturi, novadu, pilsetu izvietojumu....es-tu parliecinats, ka pec sadas intervijas Latvijas pilsoni butu soka un neticetu pasi sev, ka tik stulbi, nezinosi cilveki Latvija ienem valsts augstakos amatus.
Dirstjānis
D
atzina ka vińš ir varen labs dirstjānis.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē