Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Premjers: Banku uzraugam būtu jānāk no banku sektora

Komentējot Sabiedrības par atklātību Delna aicinājumu valdībai Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētājas amatam nevirzīt Santu Purgaili, kura iepriekš ir bijusi vadošos amatos privātā sektora kredītiestādēs, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) trešdien raidījumā Rīta panorāma sacīja, ka banku uzraugam būtu jānāk no banku sektora.

"Savā ziņā es varu saprast, ja cilvēks nāk no banku sektora, ir risks, ka tas cilvēks kaut kā ir ieinteresēts, un teorētiski tā varētu būt. Bet var uzdot jautājumu, kurš vēl varētu uzraudzīt bankas kā cilvēks, kurš nāk no banku sektora? Banku uzraugam būtu jānāk no banku sektora," uzsvēra Kariņš. 

Premjers sacīja, ka uzticas atlases procedūrai. 

"Galvenais ir tas, ja ir atlasīts cilvēks, kurš zina šo lauku un ir izgājis visam sietam - un tas ir nepolitisks siets, tad ļausim strādāt. Ņemsim vērā riskus un pieskatīsim tos," piebilda Kariņš.

Diena jau vēstīja, ka konkursā uz FKTK padomes priekšsēdētāja amatu izvēlēta bankas Citadele valdes locekle Santa Purgaile.

Top komentāri

.
.
Atcerējos avīžu ziņu- "Latvijas zinātniekiem izdevies radīt reņģes un zirnekļa hibrīdu, kurš pats sev jūrā auž izturīgus tīklus, tādejādi atvieglojot zvejnieku grūto darbu.". Tagad bankām vajadzēs tikai sistēmā iefiltrēt savus ļaudis, lai viss būtu "v šokolaģe"!
šlosers
š
man kā reiz viens šofers padomā, nekad nav bankā strādājis, kam jāsūta cv?
Enģēļa viesis
E
Ha ha ha tieši tā Kariņ vajag specu, kas zinātu sistēmu un manīgi varētu sarunāt un turpināts kaulēties ar savējiem un zagt no tiem kam viss uzkauts ... ka neviens nemana :)) ekonomiski un profesionāli un gali ūdenī
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē