Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Premjers: Ierobežojumu mīkstināšana pēc 9.jūnija būs atkarīga no sabiedrības atbildīgas attieksmes

Covid-19 pandēmijas dēļ noteikto ierobežojumu mīkstināšana pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas 9.jūnijā būs atkarīga no sabiedrības atbildīgas attieksmes, ceturtdien pēc valdības ārkārtas sēdes žurnālistiem paziņoja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Ministru kabinets šodien atbalstīja Tieslietu ministrijas sagatavoto Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumprojektu, kurā paredzēts tiesiskais ietvars pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas Latvijā. Likumprojekts paredz, ka valdība varēs elastīgāk reaģēt uz Covid-19 ietekmes mazināšanu pēc ārkārtējās situācijas beigām 9.jūnijā.

Kariņš norādīja, ka pēc 9.jūnija valstī joprojām saglabāsies atsevišķi ierobežojumi, ņemot vērā epidemiologu ieteikumus. Par konkrētu ierobežojumu atcelšanu tiks lemts vēlāk, un premjers piebilda, ka tie tiks saskaņoti ar Lietuvu un Igauniju.

"Ja izturēsimies atbildīgi, tad pēc 9.jūnija soli pa solim varēsim atvērt ekonomiku, vairāk atgriezties jaunajā ikdienas dzīvē un rutīnā," pauda Ministru prezidents.

Kariņš pauda viedokli, ka līdz šim Latvijā Covid-19 izplatība ir kontrolēta, tāpēc valdība šodien pieņēma divus likumprojektus, kas paredz 9.jūnijā izbeigt ārkārtējo situāciju, vienlaikus saglabājot valdībai iespējas ieviest nepieciešamos ierobežojumus Covid-19 apkarošanai. Savukārt otrs likums paredz turpināt valsts atbalstu tiem uzņēmumiem un sabiedrības locekļiem, kuri ir cietuši Covid-19 pandēmijas rezultātā.

Top komentāri

jautājums
j
Un ja 95% sabiedrības ir atbildīgi, bet 5% ir bezatbildīgi, tad kādā veidā valdība nodrošinās 95% sabiedrības tiesības un piespiedīs 5% ievērot noteikumus?
spriidiic
s
Šī ir kārtējā liberālmarksista pērle . Kāds jenotam varētu paskaidrot , ka ārkārtas stāvokļa sakarā izdomātietie ierobežojumi automātiski atceļas , izbeidzoties ārkārtas stāvoklim .
j
vai tas kungs pats ir bērna prātā vai arī mūs visus par tādiem tur?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē