Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Premjers uzsver, ka ierobežojumi tiek pastiprināti, lai savlaicīgi novērstu lielāku Covid-19 uzliesmojumu

Ministru kabinets piektdien ārkārtas sēdē lēma par ierobežojumu pastiprināšanu, lai savlaicīgi novērstu lielāku Covid-19 uzliesmojumu, pēc valdības sēdes mediju pārstāvjiem atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Valdības vadītājs uzsvēra, ka Covid-19 pasaulē nav pazudis, kā arī nav atrastas nedz zāles, nedz vakcīna pret šo vīrusu.

Viņš norādīja, ka Latvijā ilgstoši tika novērots Covid-19 izplatības samazinājums, tomēr jau ceturto dienu pēc kārtas ir vērojams neliels Covid-19 saslimušo pieaugums.

"Lai savlaicīgi novērstu lielāku Covid-19 saslimstības uzliesmojumu, valdība piektdien lēma pastiprināt dažus ierobežojumus," pauda Kariņš.

Vienlaikus premjers atgādināja, ka Latvijā joprojām ir spēkā aicinājums iedzīvotājiem mazgāt rokas, neaiztikt ar rokām seju, kā arī nedrūzmēties, ievērot divu metru distanci un lietot bezmaksas lietotni ApturiCovid.

Kā vēstīts, lai ierobežotu Covid-19 izplatību un novērstu arvien jaunus slimības uzliesmojumus, Ministru kabinets piektdien nolēma saīsināt sabiedriskās ēdināšanas vietu darba laiku un atjaunot cilvēku skaita ierobežojumu pie viena galdiņa.

No rītdienas, 11.jūlija, iekštelpās pie viena galdiņa nedrīkstēs atrasties vairāk par četriem apmeklētājiem, kas nav vienas mājsaimniecības locekļi, savukārt ārtelpās pie viena galdiņa nedrīkstēs atrasties vairāk par astoņiem apmeklētājiem, kas nav vienas mājsaimniecības locekļi.

Līdztekus noteikts, ka kultūras, sporta, izklaides, tai skaitā diskotēku, un reliģiskās darbības veikšanas vietās, kā arī sabiedriskās ēdināšanas vietās darbs sākams ne agrāk kā plkst.6 un beidzams ne vēlāk kā plkst.24, izņemot brīvdabas kino demonstrācijas pasākumus, kurus atļauts beigt ne vēlāk kā plkst.2.

Noteikts arī, ka sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniedzējam sabiedriskās ēdināšanas vietā būs jānodrošina, ka apmeklētājiem redzamās vietās (vismaz pie ieejas un kases ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietā) skaidri salasāma publiski pieejama informācija par maksimāli pieļaujamo personu skaitu, kas vienlaikus var atrasties pakalpojuma sniegšanas vietā.

Epidemioloģiskajā izmeklēšanā atklāts, ka 28.nedēļā konstatētie saslimšanas gadījumi saistīti galvenokārt ar sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu izmantošanu neorganizētu, privātu apmeklējumu ar draugiem un paziņām laikā, vēlās nakts stundās, kad ēdināšanas vietās līdztekus atrodas citi apmeklētāji. Epidemioloģisko izmeklēšanu būtiski ietekmēja apmeklētāju saraksta trūkums, kas patlaban nav obligāta prasība, bet ir ar ieteikuma raksturu.

Tāpat VM iegūtā informācija liecina, ka sabiedriskās ēdināšanas vietās slikti tiek ievērota prasība par divu metru nodrošināšanu starp galdiņiem un nepietiekami tiek ievērota arī publiski pieejamā platība uz vienu apmeklētāju iekštelpās - trīs kvadrātmetri. Daļa restorānu un citu ēdināšanas vietu esot pārpildītas, klientiem izmantojot samazinātas un akciju cenas pakalpojumiem.

Vairāki valdības locekļi šodien norādīja uz nepieciešamību risināt vēl vairākus ar Covid-19 izplatības ierobežošanu saistītus jautājumus, tostarp saistībā ar Latvijas austrumu robežas kontrolēšanu un termiņuzturēšanās atļauju izmantošanu ieceļošanai valstī. Ministru kabinets pie minētajiem jautājumiem varētu atgriezties jau otrdien, 14.jūlijā, kad paredzēta kārtējā valdības sēde.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē