Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Reitingi. Šis tas atklājas

Nedēļas sākumā LTV publiskotie SKDS veiktās socioloģiskās aptaujas dati par vēlētāju atbalstu partijām dažus mēnešus pirms vēlēšanām, protams, uztverami kritiski (vēl nav redzēti pilnie kandidātu saraksti, nav īsti sākušās priekšvēlēšanu kampaņas), tomēr jau atklāj zināmas tendences, ar kuru sekām varētu būt jārēķinās nākamās koalīcijas veidotājiem.

Vispirms – ļoti pamanāms, ka Vienotībai parodija vien sanākusi ar to "jauno derību". Būtu pārdēvējusies kaut vai par "Veco labo Vienotību", i tad mazāk zaudētu – vismaz tos, kuri kaut vai inerces pēc bija gatavi par viņiem balsot, bet tagad aizbaidīti, jo it kā tiek solīts kas jauns (tātad – cits), bet, ja paskatās sejās, ieklausās runātajā – nekā. Šī partija joprojām slimīgi fokusējas uz kārotajiem amatiem, turklāt koalīcijas partneru lauciņā (spilgts piemērs – pretenzijas uz tieslietu ministra krēslu), nevis pierādījumiem, ka spējuši un vēl spētu kaut ko labu izdarīt "savās" ministrijās.

Iepriekš vismaz man bija skepse par Attīstībai/Par! salīmēšanos (ja nullei pieskaita nulli, nekas vairāk par nulli nesanāk), taču kaut kāda politķīmiska reakcija notikusi, un jau pāris mēnešus viņi uzrāda pārsteidzošu rezultātu. Tātad potenciālajiem vēlētajiem radīta ticība. Cik ilgi to noturēs un cik kupls ir potenciālo vēlētāju loks, redzēsim jau tuvāko mēnešu pētījumos, taču skaidrs, ka šis politiskais spēks visdrīzāk var pretendēt uz "Jaunās Vienotības lomu. Cits jautājums – vai spēs iekļauties koalīcijā. Tiesa, zinot Attīstībai/Par! līderu pragmatismu, skaidrs, ka šie "jaunie alternatīvie" ātri vien var kļūt par "veciem savējiem". Bet tas arī nozīmē, ka ZZS jābūt gatavai lieliem kompromisiem, lai noturētos pie varas bez Saskaņas atbalsta gadījumā, ja Vienotības vietā nākamajā Saeimā būs Attīstībai/Par! – jau tagad var paredzēt, ka tas būs īpaši prasīgs partneris. Ietekmes un amatu ziņā.

Tāpat redzama KPV LV reitinga kāpuma tendence, ko pēdējā laika notikumi var vēl vairāk stimulēt. Tas pierāda tēzi, ka svarīgi, lai par tevi nemitīgi kāds runātu, tad vairojas tie, kuri ieklausās, ieinteresējas. Tas, ka līdz ar to vairāk ir arī nīdēju, – sīkums, jo vēlēšanās skaita tikai par sarakstu nobalsojušos.

Pārsteidz Latvijas Reģionu apvienības ilgstoši vājie rādītāji. Izskatās, ka viņi nav sapratuši savu nosaukumā iekodēto misiju stāvēt un krist tikai un vienīgi par Latvijas reģionu iedzīvotāju interesēm. Jā, cenšas aktīvi komunicēt par visu ko, arī manā e-pastā vai ik dienas ienāk sūtījumi no šīs partijas, taču tie pat žurnālistus īpaši neuzrunā, kur nu vēl plašāku publiku. Jāmācās komunicēt.

Citu partiju reitingi? Piedodiet, nekā interesanta.

Top komentāri

zaļskanis
z
Ļoti salkans ZZS/Saskaņas koalīcijas pārstāvja komentārs...
Nja
N
Meļņiks - oligarhu vēmekļu laizītājs, - piedodiet, nekā interesanta.
tukša muca
t
Meļņiks atstrādā savus sudraba grašus, bet saprātīgi domājošie tāpat beigu beigās nobalsos par Veco Labo Vienotību. Jo nekā labāka jau arī nav. Attīstība - Par ar Jaunupa naudu? ZZS ar komunistiem?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē