Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Reizniece-Ozola: Būtu prātīgi, ja Rimšēvičs uz izmeklēšanas laiku pilnvaras noliktu

Centrālā banka un tās vadītājs savā ziņā ir valsts simbols, tāpēc "šajā brīdī būtu prātīgi, ja (Latvijas Bankas prezidents Ilmārs) Rimšēviča kungs vismaz uz izmeklēšanas laiku savas pilnvaras noliktu," īpaši sasauktā preses konferencē svētdienas pēcpusdienā paziņoja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Vairākkārt taujāta, ar ko varētu būt saistīta Rimšēviča aizturēšana, Reizniece-Ozola atbildēja, ka šobrīd viņas rīcībā nav šādas informācijas, kā arī viņa tāpat nebūtu tiesīga šādu informāciju izpaust. 

"Mūsu uzdevums šobrīd ir nodrošināt finanšu sistēmas stabilitāti, ko mēs arī darām," uzsvēra ministre, piebilstot, ka Latvijas Banka savas funkcijas turpina pildīt, un tas šobrīd ir svarīgākais.

Diena sestdien vēstīja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktās kratīšanas Rimšēviča darbavietā un privātīpašumā, kā arī kratīšana pie uzņēmēja Māra Martinsona varētu būt savstarpēji saistītas. Runa ir par trim iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem - par kukuļa pieprasīšanu valsts amatpersonai, izspiešanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās un starpniecību kukuļdošanā. Izmeklētājiem ir aizdomas, ka Latvijā ilgstoši darbojusies organizētās noziedzības grupa, kurā bijušas savstarpēji sadalītas lomas. Grupa, izmantodama dienesta stāvokli un ietekmi politiskajās aprindās, izspiedusi kukuļus, tostarp no kredītiestādēm.

Kukuļu nemaksāšanas gadījumā draudēts "radīt problēmas" un, izmantojot banku uzraugu autoritāti, piemērot sankcijas par it kā notikušiem pārkāpumiem, pat, ja tie reāli nav notikuši. Piemēram, lietā figurē epizode par vairāku simtu tūkstošu kukuļa pieprasīšanu, lai vairs neliktu šķēršļus kādas bankas gada pārskata apstiprināšanai. Banku uzraudzību pēc likuma veic Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK), tomēr Rimšēvičam ir bijusi tieša ietekme uz tās darbību, jo kandidātu FKTK vadītāja amatam apstiprināšanai Saeimā izvirza tieši Latvijas Bankas prezidents un finanšu ministrs.

Uz jautājumu, vai ministrei ir bažas par FKTK neatkarību, Reizniece-Ozola atbildēja, ka "šobrīd pamata bažām par FKTK neatkarību un profesionalitāti nav".

Jau ziņots, ka Rimšēviča prombūtnes laikā viņa amata pienākumus Latvijas Bankā jāpilda Zojai Razmusai.

Top komentāri

Vārds
V
Saprotu, ka nevienu tas neinteresē, bet ak Dievs, cik ilgi šie cilvēki vēl ņirgāsies par tautu. Apnikuši, kopā ar visiem medijiem.
zvirbulēns
z
Būtu prātīgi beidzot optimizēt LB tēriņus, tā sile daudz par lielu, daudz par platu!
ļuļa
ļ
būtu, vajadzētu, vēlētos, varbūt jānoliek pilnvaras, bet var jau arī nenolikt, ai kas nu būs, kas nu būs....... dāvana latvijas simtgadē būs, tāpat kā reizniece debīlā un nepārskatāmā nodokļu reforma! latvija var!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē