Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Reizniece-Ozola: ERAB klātbūtne Latvijā joprojām ir nepieciešama

Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) klātbūtne Latvijā joprojām ir nepieciešama, ceturtdien tikšanās laikā ar ERAB direktoru valdes delegāciju uzsvēra finanšu ministre Dana Reziniece-Ozola (ZZS).

Finanšu ministrijā aģentūru LETA informēja, ka ERAB delegācija ieradusies Latvijā, lai Baltijas valstu vizītes ietvaros apzinātu Baltijas valstu veikto progresu, esošo tirgus vidi un jomas, kur joprojām ERAB iesaiste ir aktuāla.

Reizniece-Ozola norādīja, ka kopš Latvijas neatkarības atgūšanas ERAB ir bijis svarīgs starptautiskais partneris tās līdzšinējā attīstībā, un īpaši uzsverams sniegtais atbalsts finanšu krīzes laikā, kad ERAB investēja tādos lielos projektos kā bankas Citadele kapitālā, kā arī Latvenergo otrās termoelektrocentrāles rekonstrukcijā. 

"ERAB klātbūtne joprojām ir nepieciešama ne tikai Latvijā, bet arī Baltijas valstīs," uzsvēra finanšu ministre, akcentējot, ka sagaida aktīvāku ERAB atbalstu tādās jomās kā reģionālā kapitāla tirgus attīstība, energoefektivitāte, energodrošība, atjaunojamie energoresursi un infrastruktūra, kā arī inovāciju stimulēšanā.

Ņemot vērā, ka kapitāla tirgus Latvijā un Baltijā ir viens no vājāk attīstītajiem Eiropas Savienībā (ES), ERAB 2017.gada iniciatīva Baltijas valstu kapitāla tirgus izveidei ir viens no pozitīvākajiem iesaistes piemēriem pēdējo gadu laikā, kas paredz reģionālā regulējuma harmonizāciju, lai pilnvērtīgi realizētu kapitāla tirgus potenciālu, piesaistītu ārvalstu investorus un stimulētu vietējās investīcijas.

Finanšu ministre iepazīstināja ERAB direktorus ar Latvijas ekonomikas, finanšu sektora un nodokļu reformas aktualitātēm. "Pēdējā laika finanšu sektora notikumi liecina, ka starptautiskajiem partneriem sarežģītu situāciju risināšanā ir būtiska loma. Svarīga ir arī to nozīme reformu rosināšanā un īstenošanā, ne tikai piedaloties ar investīcijām, bet arī sniedzot tehnisko un konsultatīvo atbalstu, ko arī sagaidām, tai skaitā no ERAB," atzina Reizniece-Ozola.

Vizītes ietvaros ERAB direktoru valde tiekas ar valsts un privātā sektora pārstāvjiem, kā arī apmeklē ERAB investīciju esošos un potenciālos saņēmējus. Iepriekšējā ERAB direktoru valdes vizīte Baltijas valstīs notika 2002.gadā.

ERAB ir starptautiska finanšu institūcija, kas tika izveidota 1991.gadā ar mērķi sekmēt pāreju uz tirgus ekonomiku, veicināt valsts uzņēmumu komercializāciju un privatizāciju, un stiprināt uzņēmējdarbības attīstību Centrālās un Austrumeiropas valstīs. No 1992.gada, kad Latvija kļuva par ERAB dalībvalsti un saņēmējvalsti, ERAB ir nodrošinājusi līdzfinansējumu 90 Latvijas individuālajiem un reģionālajiem projektiem 657 miljonu eiro apmērā.

Top komentāri

latvietis ar mietu !
l
LAIKAM JAU ZOGAT JŪS VISI ! KĀ CITĀDI VAR SAPRAST TO KA LĪDZ ŠIM BRĪDIM VĒL NAV IZSLUDINĀTS IEPIRKUMS TIEM INVALĪDU SKŪTERIEM ? NAUDIŅU JAU NODZĒRĀT ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē