Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Reizniece-Ozola: Latvija ir gatava palielināt iemaksas ES budžetā

Latvija ir gatava palielināt iemaksas Eiropas Savienības (ES) budžetā, lai kopējais finansējums kohēzijas politikai saglabātos līdzšinējā apjomā, aģentūrai LETA sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Šā gada 2.maijā Eiropas Komisija (EK) publicēs priekšlikumu ES nākamajam daudzgadu budžetam - periodam no 2021.gada līdz 2027.gadam.

Finanšu ministre norādīja, ka viņas rīcībā pagaidām vēl neesot EK priekšlikumi, tomēr Latvija jau iepriekš uzsvērusi nepieciešamību turpināt ES kohēzijas politiku.

"Šī politika ir nepieciešams, lai arī turpmāk kohēzijas un lauksaimniecības politikai būtu pietiekami līdzekļi. Šis ir principiāls jautājums. Bet par atsevišķiem jautājumiem varēsim runāt tad, kad būs zināms EK redzējums un priekšlikumi," piebilda Reizniece-Ozola.

Ministre arī atturējās prognozēt nākamajā daudzgadu budžetā pieejamos līdzekļus Latvijai. Tāpat atklāts ir jautājums par ES dalībvalstu iemaksu palielinājumu kopējā budžetā.

"Pastāv iespēja, ka šādi ES var iegūt lielākus resursus, bet tik pat labi EK var nepiedāvāt palielināt budžetu, kas nozīmēs arī mazākus ES fondus. Katrā ziņā Latvija ir gatava ES budžetā iemaksāt nedaudz virs 1% no iekšzemes kopprodukta, lai kohēzija tiktu saglabāta esošajā līmenī," pauda Reizniece-Ozola.

Pēc viņas domām, pat palielinot valsts iemaksas ES budžetā, Latvija pretī iegūs vairāk. Šajā ES fondu plānošanas periodā Latvija par katru ES budžetā iemaksāto eiro pretī saņem četrus eiro.

Top komentāri

budžets
b
Pirms naudu dod ES. Kad Latvija būs gatava atdot visu ārējo parādu? Tas miljardos.
Ed
E
Protams, aplaupīs iedzīvotājus ar kādu nodokli un palielinās iemaksas ES.
Čigānīcai
Č
sagribējies bruģēt sev taciņu uz eirokomisāres amatu nākamgad. nu paskatīisimies, vai latvieši tiešām būs tik glupi un gļēvi, ka šai nešķiīstajai tantai to atļaus - ko gan tādu ir sasniegusi? viss tikai ir salaists dēlī - banku uzraudzība, struktūrfondu izmantošana, veselības un izglītības finansēšana, viss ir galīgā d.rsā, bet šī vēl mētāsies ar naudu...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūsu valoda un tās prestižs

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā nesen tika spriests par atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas vidusskolās, un kārtējo reizi atklājās, ka valodu tēma tiek uztverta ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē