Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Rinkēvičs: ES sadarbība drošībā un aizsardzībā jāīsteno ciešā koordinācijā ar NATO

Eiropas Savienības (ES) aizsardzības jomas iniciatīva - Pastāvīgā strukturētā sadarbība drošībā un aizsardzībā (PESCO) - ir jāīsteno ciešā koordinācijā ar NATO, šādu viedokli ES Ārlietu padomes sanāksmē Luksemburgā paudis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība).

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrija, sanāksmē tika diskutēts par ES Globālās stratēģijas ieviešanas progresu, tostarp drošības un aizsardzības jomā kopīgā ārlietu un aizsardzības ministru sesijā. Sanāksmē notika viedokļu apmaiņa ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu par ES-NATO sadarbības jautājumiem.

Diskusijā ar ES aizsardzības ministriem par PESCO Rinkēvičs paudis nostāju, ka "īpaši svarīga ir militārās mobilitātes sekmēšana un cieša koordinācija ar NATO šajā procesā. Ir nepieciešams vienoties par kritērijiem trešo valstu iesaistei PESCO projektos".

Rinkēvičs paudis pārliecību, ka spēcīga ES stiprina arī NATO, tādējādi arī transatlantiskos partnerus - ASV un Kanādu.

Ministrs paudis gandarījumu, ka ES-NATO sadarbība ir viens no centrālajiem 11.jūlija un 12.jūlija NATO samita darbakārtības jautājumiem. "Atbalstām kopējas ES un NATO deklarācijas pieņemšanu samitā. Mums īpaši svarīga ir sadarbība hibrīdā apdraudējuma, kiberdrošības, militārās mobilitātes, koordinētu mācību un vingrinājumu, kā arī partnervalstu spēju attīstīšanā. Latvija arī atbalsta NATO un Eiropas Savienības krīzes vadības aktivitāšu sinhronizēšanu, lai nodrošinātu vienotu reaģēšanu hibrīdā apdraudējuma gadījumā," nostājā sacīja Rinkēvičs.

Ārlietu ministri arī pārrunāja aktuālo situāciju Jemenā, kur turpinās konflikts starp Jemenas prezidenta A.M. Hadi atbalstītājiem un huti nemierniekiem, un situāciju Jordānijā.

Ārlietu padomes sanāksmes notiek reizi mēnesī. Ārlietu padomi vada ES augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Federika Mogerīni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē