Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Šadurskis: Ja netuvotos vēlēšanas, diez vai izdotos apstiprināt vairākas būtiskas reformas nozarē

Ja netuvotos Saeimas vēlēšanas, diez vai izdotos apstiprināt vairākas būtiskas reformas izglītības nozarē, šodien projekta Vēlēšanu pratība noslēguma konferencē atzina izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (Vienotība).

Šadurskis uzskata, ka vēlēšanu ciklam un konkrēto vēlēšanu tuvumam ir milzīga ietekme.

"Ja nebūtu vēlēšanu 6. oktobrī, nezinu, vai mēs spētu pieņemt deleģējumu Ministru kabinetam izstrādāt jauno mācību saturu, apstiprināt noteikumus par valsts valodu izglītībā, kā arī, par ko man liels prieks, beidzot nospraust mērķi, uz kādu iet mūsu vidusskolas, nosakot kvalitātes prasības," sacīja politiķis.

Amatpersona norādīja, ka esošais mācību standarts ir kā "mūsu pārtikas produktu reklāma "Ēd ar karotīti!"", un, sekojot šim standartam, pedagogi pēc labākās apziņas baro bērnu ar karotīti. Rezultātā jaunietis 19 gadu vecumā nonāk ārpus skolas, augstskolā vai kaut kur citur un joprojām skatās pēc šīs karotītes, sacīja ministrs.

Šadurskis ir pārliecināts, ka jaunietis, kurš absolvējis izglītības iestādi, nevar būt tikai recipients - viņam ir jāspēj arī pašam radīt un dot, piebilstot, ka uz to ir vērsts jaunais mācību saturs.

Tāpat izglītības procesā svarīgas ir vērtības, vērtību sistēma, kurā iekļauta arī demokrātija, teica ministrs. Viņš uzsvēra, ka jaunajos cilvēkos ir jāieaudzina atbildība pret valsti.

"Pilsoniskā sabiedrība ir vienīgais veids, kā var attīstīties demokrātiska sabiedrība. Jo vairāk ir spēlētāju un partneru, kas domā līdzīgi, jo vairāk sabiedrības inertā daļa domās, ka ir kopējās sistēmas daļa," teica ministrs

Viņš ir pārliecināts, ka Latvijas sabiedrība ir gana gudra, lai spētu šajās un nākamajās vēlēšanās nosargāt valsti. "Neticēju "breksitam", bet viņi paspēlējās ar valsti. Neticēju ASV vēlēšanu iespējamajam iznākumam, bet viņi to izdarīja. Franči to neizdarīja, un labi, ka mums ir, uz ko šajā kontekstā skatītes. Ceru, ka šajās un nākamajās vēlēšanās spēsim valsti nosargāt," sacīja Šadurskis, piebilstot, ka sava artava jauno vēlētāju sagatavošanā jādod arī pedagogiem.

Top komentāri

Neslāvs
N
Tas ir redzams, ka vēlēšanas un miskastes reitingi likuši Vecajai Vienotībai sākt imitēt kaut kādu darbību. Tā protams, ka nav pat imitācija, tikai mēģinājums imitēt imitāciju, taču ņemot vērā, ka visus savas ilgās varas gadus Vienotība ir nodarbojusies tikai un vienīgi ar valsts apzagšanu, tās interesēm bezkaunīgi spļaujot virsū, tad imitācijas imitācija jau ir kaut kas! Taču šī pati Vienotība ir pamanījusies tā sačakarēt tās pārziņā esošās nozares, ka par daudzām no tām ir šaubas, vai kaut kas maz ir līdzams. Izglītība ir viena no vissačakarētākajām un te Šadurskim ir milzīgs "nopelns." Nezin tikai, aiz muļķības, jeb kāds palūdza un samaksāja?
bet ministr!
b
Kur Jūs bijāt agrāk? Neesat tak pirmo gadu ministrs. Kāpēc agrāk par to klusējat?
Tālis
T
Palasat tiko iznākušo grāmatu Latvijas "dzīvības stratēģija" - tur visi nosaukti vārdā!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē