Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Vējonis aicina visplašākajā mērā atbalstīt akustiskās koncertzāles tapšanu Rīgā

Ceturtdien, 16. maijā, piedaloties starptautiskajā forumā Nacionālās akustiskās koncertzāles projekta attīstība, Valsts prezidents Raimonds Vējonis aicināja visplašākajā mērā atbalstīt jaunas un modernas koncertzāles tapšanu Rīgā.

Valsts prezidents norādīja, ka Rēzeknē, Liepājā un Cēsīs ir modernas koncertzāles. Katrā no šīm pilsētām tā ir kļuvusi par jaunu kultūras centru, par magnētu, kurš pievelk mūziķus un apmeklētājus ne tikai no tuvējās apkārtnes, bet arī no reģiona, Rīgas un ārvalstīm. Tas ir mainījis katras pilsētas ne tikai kultūras, bet arī ekonomisko un sociālo dzīvi.

"Starptautiskā mērogā Latviju varam dēvēt par mūzikas izcilības lielvalsti. Jaunā koncertzāle Rīgā būs vieta, kur ne tikai klausītājiem baudīt mūsu nācijas muzikālos talantus, bet arī sabiedrībai tos kultivēt. Tā ir mūsu kā valsts iespēja skaidri pateikt daudziem no izcilākajiem Latvijas māksliniekiem, ka viņi šeit ir gaidīti un novērtēti vairāk nekā jebkur pasaulē," klātesošos uzrunājot, uzsvēra Vējonis.

Valsts prezidents atzīmēja, ka koncertzāles celtniecības process varētu kļūt par jaunu paraugu starpnozaru sadarbībai, atbildīgai lēmumu pieņemšanai un valstiskai domāšanai. Tas varētu kļūt par izcilu paraugu daudzu institūciju un cilvēku kopīgai rīcībai mūsu valsts un tās iedzīvotāju nākotnes labā.

"Akustiskā koncertzāle nav šodienas vai pat desmitgades projekts. Tā ir iespēja izstāstīt stāstu par šodienas Latviju tālu nākamajām paaudzēm," noslēgumā teica Vējonis.

Top komentāri

ļuļa
ļ
labi zinot to, ka jebkutas valsts finansētas būves celšana ir viena vienīga zagšana, zagšana un vēlreiz zagšana, piekrītu IR publicētajam Terēzes Gruntmanes viedoklim - tos 60 miljonus jāiegulda medicīnā, paliatīvajā aprūpē, kuras Latvijā vienkārši nav!
citu vidū
c
Derētu Vējonim un citiem dižgudriniekiem pavaicāt vai ir arī neakustiskās koncertzāles.
Lai notiek!
L
Atbalstīsim akustisko koncertzāli,bet neatbalstīsim algu paaugstināšanu amatpersonām! Prezidentam tas jau vairs nav tik būtiski.Tikai,vai ar nodokli saldinātajiem bezalkoholiskajiem dzērieniem vien pietiks,ja koncertzāli celsim uz šaurā A-B dambja?? Un vēl taču jāapvieno arī pašvldības!?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pret agresivitāti sabiedrībā

Saistībā ar mediju vidē vērojamo viļņošanos uzmanības vērtas ir bažas par augsto agresijas līmeni mūsu sabiedrībā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē