Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vējonis: Ar jauniem rīkiem un metodēm pasaulē arvien aktīvāk notiek cīņa par cilvēku sirdīm un prātiem

Ar jauniem rīkiem un metodēm pasaulē arvien aktīvāk notiek cīņa par cilvēku sirdīm un prātiem, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB), atklājot konferenci Riga StratCom Dialogue 2018, sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Uzrunājot klātesošos, viņš norādīja, ka mūsdienu pasaule saskaras ar vairākiem izaicinājumiem, piemēram, centieniem izvairīties no atomkara, globālās sasilšanas, terorisma, migrācijas un citiem izaicinājumiem. Vienlaikus viņš skaidroja, ka tiem ir dziļas saknes, tādēļ nav ātra un viegla risinājuma.

"Ir nepieciešams identificēt izaicinājumu būtību un cīnīties ar to, nevis reaģēt tikai uz sekām. Tehnoloģijas attīstās gaismas ātrumā, un svarīgi nostatīt cilvēku augstāk par tām. Tehnoloģijas maina pasauli un cilvēku ikdienas dzīves un veidus kā komunicējam. Tām ir arī iespējas, ko tehnoloģijas sniedz, taču vienlaikus ir jāatpazīst, kādus riskus tās nes," teica valsts prezidents.

Vējonis vērsa uzmanību, ka pēdējo gadu laikā daudz ticis strādāts pie "hard" jeb "cietās" drošības stiprināšanas, taču nepieciešams spert nākamos soļus un stiprinot "soft" jeb "mīksto" drošību. Tā ietver cīņu par cilvēku prātiem un sirdīm, kas pasaulē arvien vairāk ieņem lomu, sacīja Valsts prezidents.

"Rietumu vērtības ir apdraudētas no ārējiem spēkiem. Publikas uzticība demokrātiskam vēlēšanu procesam ir apdraudēta. Demokrātiskas vēlēšanas un Rietumu vērtības ir demokrātijas pamatā. Lai aizsargātu šīs vērtības, svarīga ir komunikācija par, ar un starp cilvēkiem. Ir jāsaprot cilvēku vajadzības un motivācijas," uzsvēra Vējonis, piebilstot, ka tālredzīgai stratēģiskajai komunikācijai ir ļoti liela nozīme šo problēmu risināšanā.

Viņaprāt, stratēģiskā komunikācija piedāvā dialoga rīkus, ar ko interpretēt problēmas un meklēt risinājumus, lai sasniegtu nepieciešamos mērķus. Kā būtisku problēmu risināšanā Valsts prezidents izcēla arī profesionālu, pētījumos balstītu apmācību stratēģiskās komunikācijas jomā dažādu institūciju cilvēkiem, kā arī profesionālus medijus. "Stratēģiskā komunikācija būs veiksmīga, ja tā būs balstīta stratēģiskā domāšanā un plānošanā. Pēc tam seko stratēģiskā ieviešana, jeb turēšanās pie uzņemtā kursa," norādīja Vējonis.

Trešā Riga StratCom Dialogue 2018 konference norisinās no 11.jūnija līdz 12.jūnijam LNB.

Top komentāri

jautajums
j
Briesmas! Ka vins vareja visu so " putru" izrunat?
Rietumu
R
"vērtības" - homoseksuālisms, kosmopolītisms, globalizācija. T. i., tās ir "vēŗtības", kuras tagad iznīcina latviešu tautu...
Juris > tukšajai muciņai
J
Nesaprotu dziļo domu!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē