Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Vējonis: Jāturpina stiprināt NATO dalībvalstu noturību pret hibrīdo un informācijas telpas apdraudējumu

"Mūsdienās Eiropas drošībai pastāv daudzveidīgi izaicinājumi. Esam saskārušies ar Krievijas agresiju Ukrainā un Gruzijā, apdraudot starptautisko likumu iedibināto kārtību. Terorisms, migrācija, kā arī viltus ziņu un propagandas radītie apdraudējumi turpina radīt jaunus izaicinājumus un nepieciešamību rast atbildes uz tiem," atzīmēja Valsts prezidents Raimonds Vējonis piektdien NATO Austrumu flanga valstu vadītāju sanāksmē Varšavā.

Velsas un Varšavas samitos ir pieņemti atbilstoši lēmumi, lai stiprinātu NATO Austrumu flanga drošību. NATO paplašinātās klātbūtnes stiprināšana Baltijas valstīs un Polijā ir devusi nozīmīgu papildinājumu alianses atturēšanas politikai. Atturēšana būtu tālāk jāstiprina ar gaisa, jūras un NATO papildspēku uzņemšanas spēju elementiem.

"Jāturpina mazināt hibrīdā apdraudējuma un īpaši informācijas telpas apdraudējuma ietekme, stiprinot NATO dalībvalstu noturību šajā jomā," uzsvēra Vējonis. "Alianses dalībvalstis arvien vairāk apzinās plašo izaicinājumu spektru un pieņem atbilstošus lēmumus. Svarīga nozīme ir gan ciešākai starptautiskajai sadarbībai, gan noturības stiprināšanai nacionālajā līmenī, koordinējot dažādu institūciju darbu. Salīdzinoši īsā laikā NATO Stratēģiskās komunikācijas ekselences centrs Rīgā ir ieguvis starptautisku atzinību, veicot nozīmīgu darbu, lai palīdzētu alianses valstīm apzināt informācijas telpas apdraudējumus un iespējamās atbildes," atzīmēja Valsts prezidents.

"Esmu pārliecināts, ka 11.-12. jūlijā gaidāmā NATO samita lēmumi būs spēcīgs vienotas alianses signāls, lai atbildētu uz mūsu reģiona drošības izaicinājumiem un nostiprinātu atturēšanas politiku reģionā. Lēmumi, kas uzlabos NATO efektīvāku funkcionēšanu, kā arī palielināti ieguldījumi aizsardzībā nodrošinās praktisku pamatu, lai stiprinātu Baltijas un Polijas, kā arī alianses kopējo drošību," sacīja Vējonis.

Savas vizītes Polijā noslēgumā Vējonis piedalīsies Polijas simtgadei veltītajos svinīgajos pasākumos.

Top komentāri

NATOvecIS
N
Kad aizvāksim krievu valodu no Latvijas informatīvas telpas ? LTV7 pārkrievosana un " liberālais" " Dožģ" ir simtsreiz bīstamaki par kremļa propagandu .
Jurijs.D
J
Какой он президент ,если не может даже постоять в этой стране за здоровый образ жизни своих внуков и детей? Что жена тоже вместе с ним на прайс намылилась. Вайру можно было понять ,та служанку имела,но вроде его супруга нормальной ориентации в отличии от круга её мужа-президента.Противно даже думать как мужик мужику своей дылдой в грязный зад тычет.На зоне их по делу опускают за содеянное на свободе.А тут выражают им честь ,парад и хвалу наши опущенные верха америкосами и прочими . Тьфю .Латышскую нацию совсем опустили до плинтуса нацики и коммуняги.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē