Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vējonis: Partijas ir spējīgas panākt vienošanos par valdību

Valstī nav politiskās krīzes, bet norisinās normāls, demokrātisks valdības veidošanas process, uzskata Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Viņš žurnālistiem pauda viedokli, ka parlamentā ievēlētās politiskās partijas ir spējīgas panākt vienošanos, lai kopīgi strādātu. Nespēja rast kopsaucējus un kopīgi strādāt nozīmētu vēlētāju pievilšanu, bet jau tagad plaisa starp sabiedrību un politiķiem ir pietiekami plaša, norādīja prezidents.

Savukārt nespēja vienoties vēl vairāk graus ticību politiskajām partijām un palielinās šo plaisu, uzskata Vējonis, tāpēc viņš mudina politiķus atbildīgi strādāt, lai vairotu sabiedrības uzticību.

Vējonis pēc tikšanās ar politiķi Krišjāni Kariņu (Jaunā Vienotība) vēl nenominēja premjera amata kandidātu, dodot partijām papildu laiku mēģināt rast kopsaucējus.

Parlamentā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem ilgāk nekā divus mēnešus nav izdevies vienoties par topošo valdību, tāpēc pienākumus turpina pildīt līdzšinējais Ministra kabineta sastāvs. Sarunās par valdību bija iesaistītas visas Saeimā ievēlētās partijas, izņemot Saskaņu.

Sākotnēji prezidents bija uzticējis valdības veidošanu Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderim Jānim Bordānam, bet otrais mēģinājums bija uzticēts Aldim Gobzemam (KPV LV), bet viņiem abiem nav izdevies izveidot valdību.

Top komentāri

Lasta
L
Nez, pašas partija to zina?
Gunārs
G
Visas izņemot Saskaņu, vai tas nozīmē, ka Saskaņa ir ārpus likuma ?? Nebūtu pret Saskaņu šīs līnijas savilktas, valdība jau sen būtu apstiprināta. Un tikai nevajag stāstīt pasakas, ka Saskaņa var ietekmēt Eiroatlantisko dominanti, jo mēs nemaz tik viegli nevaram izstāties no NATO, pat ja kāds gribētu. Bez tam Igaunijā līdzīga partija ir pie varas, bet nav dzirdēts,ka tur, kas būtu mainījies uz slikto pusi
ticību sagrāva Vējoņa ievēlēšana VP
t
Visvairāk ticību sagrāva un plaisu palielināja Vējoņa ievēlēšana Valsts prezidenta amatā. Šajā reizē bija tiešām laba alternatīva - Egīls Levits. Partijas iecēla Vējoni...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē