Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ANO ģenerālsekretārs: Ar Rietumkrasta aneksiju tiktu pārkāptas starptautiskās tiesības

Īstenojot Izraēlas premjerministra Benjamina Netanjahu plānu par okupēto palestīniešu Rietumkrasta teritoriju svarīgas daļas aneksiju, tiks pārkāptas starptautiskās tiesības, trešdien brīdināja ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs. "Šādi soļi, ja tie tiks īstenoti, būs nopietns starptautisko tiesību pārkāpums," paziņojumā apliecināja Gutērreša preses sekretārs Stefans Dižarriks.

"Miera sarunu atdzīvināšanas un reģionālā miera potenciālam tie būtu postoši, nopietni apdraudot divu valstu atrisinājuma dzīvotspēju," viņš piebilda. Netanjahu solījis, ka, uzvarot parlamenta vēlēšanās, anektēs Jordānas ieleju un Nāves jūras reģiona ziemeļdaļu - aptuveni trešo daļu okupēto Rietumkrasta teritoriju. Plānā nav paredzēta Jērikas un citu palestīniešu pilsētu aneksija.

Otrdienas vakarā izteiktais solījums izsaucis asu arābu valstu reakciju, daudziem brīdinot, ka šādam solim būtu katastrofālas sekas attiecībā uz iestigušo Izraēlas un palestīniešu miera procesu.

Lai gan Netanjahu agrāk ir paudis atbalstu tā sauktajam divu valstu risinājumam, pēdējā laikā viņš to pieminējis arvien retāk.

Šogad priekšvēlēšanu kampaņas ietvaros Netanjahu ir iestājies par Rietumkrasta ebreju kolonistu apmetņu anektēšanu. Taču, atrodoties premjerministra amatā, viņš pēdējos desmit gados nav spēris konkrētus soļus aneksijas īstenošanai.

Izraēla okupēja Austrumjeruzalemi un Rietumkrastu 1967. gadā, bet starptautiskā sabiedrība šo soli nav atzinusi un uzskata ebreju apmetnes okupētajās palestīniešu teritorijās par nelikumīgām.

Rietumkrastā līdzās gandrīz trim miljoniem palestīniešu dzīvo arī simtiem tūkstoši ebreju, kas tur apmetušies gadu gaitā.

Top komentāri

:)
:
Ne asv, ne Izraēla takš nav Krievija! Tiem takš drīkst pārkāpt jebko un jebkur, izliet asins jūras "demokrātijas vārdā", vai ne?! :)
Neslāvs
N
arābiem kā krieviem vienmēr zemes ir par maz. Uztaisiet taču tuksnesī 10 ultramodernus rietumkrastus palestīniešiem par naftas dolāriem ! Bet nē, jālien žīdu mazajā valstiņā !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē