Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

ANO vadītājs: Pandēmija izraisījusi "naida un ksenofobijas cunami"

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs piektdien mudināja netaupīt spēkus, lai apturētu "naida un ksenofobijas cunami", ko izraisījusi koronavīrusa pandēmija.

"Pandēmija turpina raisīt naida un ksenofobijas, vainas uzkraušanas un iebiedēšanas cunami," paziņojumā norādīja Gutērrešs .

"Ārzemniekiem naidīgs noskaņojums pastiprinājies tīmeklī un ielās. Izplatījušās antisemītiskas sazvērestības teorijas, un notikuši ar Covi-19 saistīti pret musulmaņiem vērsti uzbrukumi."

Kā sacīja Gutērrešs, migranti un bēgļi tiek "zākāti, tos apsūdzot, ka viņi ir vīrusa avots, un tad viņiem tiek liegta piekļuve medicīniskajai aprūpei".

Vienlaikus parādījušās "zemiskas mēmes, kas rosina", ka gados veci cilvēki, kas pakļauti vislielākajam riskam, "arī ir tie, kuru trūkumu lielā mērā var pieciest".

Turklāt "žurnālisti, trauksmes cēlēji, veselības jomas amatpersonas, palīdzības misiju darbinieki un cilvēktiesību aizstāvji ir tie, pret kuriem tiek vērsti uzbrukumi tikai tāpēc, ka viņi dara savu darbu", norādīja ģenerālsekretārs.

Gutērrešs aicināja izvērst "vispārējus centienus, lai pasaules mērogā izbeigtu naida runu", kā arī mudināja izglītības iestādes palīdzēt jauniem cilvēkiem apgūt "digitālās lietotājprasmes".

Viņš arī aicināja "medijus, īpaši sociālo mediju uzņēmumus, darīt vairāk, lai atzīmētu un dzēstu saturu, kas ir rasistisks, mizogīnisks vai citādā ziņā kaitīgs.

Top komentāri

ta nu gan
t
"Naids un ksenofobija" ir burvju vārdi, kurus jebkurā tekstā iepinot, var ērti aizbāzt neērtas mutes. ANO vadītājs varēja labāk pastāstīt, kas par iemeslu ir tam, ka ANO aģentūra PVO laikus nereaģēja uz pandēmijas izplatību sākumstadijā, kad tā vēl nebija pandēmija, bet saslimšanas Uhaņas tā kā ar zivju tirgu, tā kā ar laboratoriju saistītiem cilvēkiem. Vai PVO nav kādi profesionāli pienākumi šai sakarā? Un, ja PVO ir ANO aģentūra, vai ANO nebūtu pirmkārt jāprasa savai aģentūrai par šo atbildība?
Alans Karlsons
A
ANO izceļas ar skaļiem un neargumentētiem paziņojumiem, lai iegūtu pēc iespēja slielākus nauda slīdzekļus. Pašlaik PVO ir nonākusi trūkumcietēja statusā... Es gan ikdienās ar naida un ksenofobijas cunami nesastopos, jo cilvēki tomēr šajā laikā ir laipni un savaldīgi, protams, ja neskaita indivīdu, kurš brutāli pagrūda vecu māmiņu, bet tas ir izņēmums, kas neprsās pēc vispārinājuma.
ļuļa
ļ
mani ielīksmo tas, ka pat pandēmijas sakarā netiek piemirsti nelegālie imigranti un arī tagad viņus nostāda apbižotu bārenīšu lomā. tas, ka tie ir noziedznieki pašos pamatos, jo ir nelegāli robežpārkāpēji, tas nevienu neinteresē.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē