Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Eiroskeptiķis Farāžs: Šā brīža Eiropas pēc desmit gadiem vairs nebūs

Eiropa kā kopiena tādā veidolā kā šobrīd pēc desmit gadiem noteikti vairs nepastāvēs, tā otrdien Strasbūrā, kur Eiropas Parlamenta (EP) deputāti diskutē par rezolūciju, kurā izklāstīts skatījums par Briseles un Londonas attiecībām pēc Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES), raidījumam LNT Ziņas norādīja lielākais izstāšanās atbalstītājs, eiroskeptiķis Naidžels Farāžs.

"Šobrīd Lielbritānijas valdībā ir daudz diskusiju. Mēs esam piekāpušies par 40 miljardu aiziešanas samaksu, paļaujamies uz Eiropas tiesas taisnīgumu Luksemburgā. Neskatoties uz to visu, patiesība ir tāda, ka beigu termiņš tuvojas. Ir ļoti interesanti tas, ka publiskās aptaujas šajā nedēļas nogalē parādīja, ka divas trešdaļas britu jūtas pievilti. Domāju, ka šī pati daļa vēlas, lai mūsu līderis, [Lielbritānijas premjerministre Terēza] Meja ieņem stingrāku pozīciju. Vienu es zinu - 1950. gada modelis par centralizētu valdību bez varas un stabilitātes, kas mums šeit ir, tā ir kā modernā Padomju Savienība.  Cilvēkiem ir liela nozīme. Es tiešām domāju, ka ES kā šāda institūcija pēc desmit gadiem nepastāvēs," norādīja bijušais Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas līderis Farāžs.

EP apstiprinātajā rezolūcijā Lielbritānijai tiek piedāvāta iespēja arī pēc izstāšanās saglabāt tirdzniecības saites dalībvalstu starpā, kā arī sadarbību ārpolitikā un drošības politikā. Tiesa, virknei priekšlikumu par turpmākajām attiecībām briti nepiekrīt, jo, atstājot bloku, viņi vēlas saglabāt privilēģijas, ko saņem Eiropas dalībvalstis, tā raidījumam norādīja EP deputāts no Latvijas Krišjānis Kariņš (Vienotība).

"Lielbritānijas nostāja ir grūti saprotama. Uzskatu, ka Lielbritānijas valdība ar Meju priekšgalā diemžēl ir ļoti vāja. Viņiem ne tikai nav vairākums parlamentā, bet viņu pozīcija visu laiku mainās - ko viņi grib un ko viņi negrib. Arī Konservatīvā partija ir dalīta starp tiem, kuri nevēlas šādu Brexit, no vienas puses, un, no otras puses, tādi, kas ne tikai vēlas Brexit, bet negrib nekādus īpašus nosacījumus Eiropā. Uzskata, ka viņi kļūs bagāti un dzīvos pilnīgi labi bez Eiropas, kas jebkurā gadījumā vienkārši nav reāli. Viņu iekšējās sašķeltības dēļ viņi nespēj piedāvāt jebkādu konkrētu pozīciju. Vairāk nekā gads jau faktiski ir zaudēts un nekas nav panākts," vērtēja Kariņš.

EP par Lielbritānijas attiecībām ar Eiropu balsos trešdien, 14. martā, kad arī būs skaidrāks, kādu kursu Eiropas valstis ieņems tirdzniecības, ārpolitikas, drošības un citās jomās.
 

Top komentāri

Hmm
H
Kas notiktu, ja ES atteiktos no imigrācijas? Beigtos domstarpības starp Briseli un Poliju/Ungāriju/Čehiju/Slovākiju, cilvēkiem vairs nebūtu nepieciešamības balsot par pretimigrācijas partijām, apkārt Eiropai tiktu uzbūvēts žogs pēc Ungārijas parauga. Bet kā ir ar citām problēmām? Tādām valstīm kā Itālija, Grieķija, varbūt pat Francija, būtu jāizstājas no eirozonas un jārestartē sava ekonomika. Ja tas tiktu izdarīts, ES varētu attīstīties krietni harmoniskāk.
viesis
v
Jautājums par ES ir sarežģīts. Pati par sevi ideja ir laba, bet šodienas izpildījums ir kaut kā ne visai...
vērtējums
v
Farāža prognozes varbūtība ir 90%. Kariņa vārdu vērtība ir nulle.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē