Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Irānas augstais līderis: Ar ASV nebūs nedz kara, nedz jaunu sarunu

Irānas augstais līderis ajatolla Alī Hāmeneī noraidījis iespēju, ka ar ASV varētu izraisīties karš. "Nedz mēs, nedz Savienotās Valstis nevēlas karu, un tas ir iemesls, kāpēc tas nenotiks," uzrunā Irānas televīzijā sacīja Hāmeneī.

Viņš norādīja, ka Irāna izraudzījusies "pretošanās ceļu", kā arī pielīdzināja sarunas ar Vašingtonu "indei".

Līderis pauda pārliecību, ka Irāna galu galā būs uzvarētāja. "Mums ir stiprāka griba un stiprāka ticība," uzsvēra Hāmeneī.

Kopš ASV prezidents Donalds Tramps pērn maijā paziņoja, ka ASV vienpusējā kārtā izstājas no pasaules lielvaru un Irānas kodolvienošanās un atjauno sankcijas, spriedze Vašingtonas un Teherānas attiecībās saasinājusies.

Irānas prezidents Hasans Ruhani pagājušajā nedēļā paziņoja, ka Irāna pārtrauks ievērot atsevišķus kodolvienošanās aspektus, ja pārējās rietumvalstis, kas parakstījušas vienošanos, nenodrošinās solīto sankciju atcelšanu.

ASV paziņojušas, ka nosūta uz Tuvajiem Austrumiem aviācijas bāzes kuģi, šādi reaģējot uz Teherānas draudiem slēgt Hormuza šaurumu, kas atrodas viena svarīga kuģošanas maršruta ceļā.

Top komentāri

Domāts ASV Vēstniecībai
D
Ja ASV iebruks Irānā ES AICINU UZ ATKLĀTU ASV IZDAUZĪŠANU NO LATVIJAS ,ES AICINU VIŅU VĒSTNIECĪBU NOMĒTĀT AR AKMEŅIEM TIEM SUŅIEM IR JĀZIN KUR VIŅIEM VIETA . ASV ir pati noziedzīgākā valsts uz šīs pasaules ,kuriem liekas ,ka viņi paliks nesodīti .
ASV
A
Izvēlies vienu vai otru, tu persiešu humpalu klauns !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē