Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Makrons: Depardjē kļuvis par "vajāšanas" mērķi

Francijas prezidents Emanuels Makrons trešdien paziņoja, ka izvarošanā un seksuālā uzbrukumā apsūdzētais franču aktieris Žerārs Depardjē, kuru tagad kritizē arī par seksiskiem izteikumiem, ir kļuvis par "vajāšanas" mērķi.

"Jūs nekad neredzēsiet mani piedalāmies vajāšanā," Makrons paziņoja telekanālam "France 5", atbildot uz jautājumu par iespējamu Goda leģiona ordeņa atņemšanu Depardjē.

"Es ienīstu šādu lietu," piebilda Makrons.

Francijas augstākais apgalvojums - Goda leģiona ordenis, kuru 1996.gadā saņēma Depardjē, "nav tikumības instruments", sacīja Makrons.

Francijas kultūras ministre Rima Abdula Malaka pagājušajā nedēļā paziņoja, ka aktiera izturēšanās ir apkaunojusi Franciju, un atzīmēja, ka viņam varētu tikt atņemts Goda leģiona ordenis.

Depardjē, kurš tēlojis vairāk nekā 200 filmās, 2020.gadā tika apsūdzēts izvarošanā. Vairāk nekā 10  sievietes viņu ir apsūdzējušas seksuālā uzmācibā un seksuālā uzbrukumā.

Šomēnes kāda televīzijas pārraide, kurā Depardjē izteica seksiskus komentārus, atkal pievērsa uzmanību šīm apsūdzībām un uzkurināja debates par seksismu Francijas kino.

Telekanāls "France 2" parādīja, ka aktieris Ziemeļkorejas braucienā 2018.gadā vairākkārt izteicis atklātas seksuālas piezīmes tulces klātbūtnē un piedēvējis seksuālu kontekstu mazas meitenes jāšanai ar zirgu.

Depardjē oktobrī noliedza visas viņam izvirzītās apsūdzības. Kopš šī televīzijas materiāla publicēšanas Depardjē ģimene nosodīja "bezprecedenta sazvērestību" pret viņu.

Pagājušajā nedēļas nogalē kāda Beļģijas pašvaldība atņēma Depardjē piešķirto goda pilsoņa titulu. Dažas dienas pirms tam Kvebekas province Kanādā anulēja savu augstāko pagodinājumu, kas bija piešķirts Depardjē, viņa "skandalozo" izteikumu par sievietēm dēļ.

Makrons 2017.gadā atņēma Goda leģiona ordeni Holivudas magnātam Hārvijam Vainstīnam pēc tam, kad Vainstīns tika apsūdzēts seksuālā uzmācībā un izvarošanā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē