Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

PVO: Koronavīrusa pandēmijas situācija globālā mērogā pasliktinās

Globālā mērogā koronavīrusa pandēmijas situācija pasliktinās, pirmdien norādīja Pasaules Veselības organizācija (PVO), brīdinot par risku, ko rada bezrūpība attieksmē pret vīrusa uzliesmojumu.

PVO norādīja, ka, situācijai īpaši nopietnai saglabājoties Amerikā, reģistrēts dienas laikā lielākais jaunu inficēšanās gadījumu skaits.

Laikā, kad ASV notiek plaši protesti pret rasismu, kas pārauguši bezprecedenta grautiņos, ANO veselības organizācija mudināja visus, kas iesaistās demonstrācijas, darīt to, gādājot par drošību.

Pasaulē ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits pārsniedzis 403 000, liecina ziņu aģentūras AFP apkopotā oficiālo avotu informācija.

Pēc Austrumāzijas vīrusa uzliesmojuma epicentrs nonāca Eiropā, bet tagad tas atrodas Amerikā.

"Kaut arī situācija Eiropā uzlabojas, globāli tā pasliktinās," sacīja PVO vadītājs Tedross Adhanoms Gebreiesuss.

"Pēdējo desmit dienu laikā deviņās ziņots par vairāk nekā 100 000 gadījumu. Vakar tika ziņots par vairāk nekā 136 000 gadījumu - tas līdz šim ir lielākais skaits vienas dienas laikā," norādīja PVO vadītājs.

Teju 75% svētdienas gadījumu apstiprināti desmit valstīs - pamatā Amerikā un Dienvidāzijā, norādīja Tedross .

Valstīs, kur situācija uzlabojas, "lielākais drauds ir bezrūpība", sacīja PVO vadītājs.

"Pēc vairāk nekā sešiem pandēmijas mēnešiem nevienai valstij šis nav laiks, lai noņemtu kāju no pedāļa," viņš norādīja.

Izsakoties par šobrīd aktuālo pretrasisma protestu tēmu, Tedross uzsvēra, ka "PVO pilnībā atbalsta vienlīdzību un globālo kustību pret rasismu. Mēs noraidām visa veida diskrimināciju".

"Mēs iedrošinām visus tos, kas protestē, darīt to droši," viņš piebilda.

Top komentāri

Krējums Saldais
K
Ļoti savādi - jo vairāk Coronas gadījumu, jo mazāki ierobežojumi. Vismaz Latvijā Corona pilnīgi un absolūti beigusies - ielas un veikali pilni.
slikti
s
Latvija par ātru noņēma kāju no pedāļa. Bez koncertiem, muzejiem un bibliotēkām jau nu mēs gan vēl kādu laiciņu varējām iztikt.
Ahart
A
Tagad Google maksā man no USD 22000 līdz USD 32000 mēnesī par darbu tiešsaistē no mājām. Pagājušajā mēnesī savā paypal konta tiešsaistes algā saņēmu 27496 USD. Šis uzdevums ir tiešsaistē, un to ir ļoti viegli veikt nepilnu darba laiku vai pat pilnu darba laiku. Šim darbam nav nepieciešama īpaša pieredze. Paldies Google, ka esat devis šo ārkārtas iespēju nopelnīt papildu naudu no mājām. Šī papildu nauda ir mainījusi manu dzīvi tik daudzos veidos, paldies! Vairāk informācijas šajā vietnē ..............>>>>>>>>>> cutt.ly/XyvK1fq
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē