Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

PVO: Vakcīna pret jauno koronavīrusu varētu būt gatava līdz gada beigām

Viena vai divas vakcīnas pret jauno koronavīrusu varētu būt gatavas līdz šī gada beigām, paziņojusi Pasaules Veselības organizācija (PVO).

PVO galvenā zinātniece Soumja Svaminathana ceturtdien Ženēvā pavēstīja, ka līdz gada beigām varētu tikt sagatavotas arī simtiem miljoniem imunizācijas devu, taču viņa brīdināja, ka šajā jautājuma grūti kaut ko prognozēt.

Viņa atklāja, ka pašreiz tiek pētītas aptuveni 200 potenciālo vakcīnu.

"Pat ja pirmā vai otrā izrādās neveiksmīga, mums nevajadzētu padoties," viņa piebilda.

Viens no izaicinājumiem būs saražot vakcīnas lielos daudzumos un izplatīt visā pasaulē.

Svaminathana sacīja, ka vairāki uzņēmumi jau ir veikuši lielas investīcijas ražošanas kapacitātē, un viņa pauda pārliecību, ka līdz gada beigām varētu būt gatavas divi miljardi devu.

PVO cenšas panākt vienošanos ar valdībām par Covid-19 vakcīnu izplatīšanu saskaņā ar prioritāšu sarakstu, vispirms nodrošinot tās mediķiem, policistiem, gados vecākiem cilvēkiem un citām grupām, kurām pastāv lielāks risks inficēties.

Mērķis ir novērst situāciju, kurā valstis veido uzkrājumus vienīgi savām vajadzībām, norādīja Svaminathana.

Top komentāri

ļuļa
ļ
vispār es noskatījos interviju ar vienu vācijā dzīvojošu infektologu, un viņš teica, ka visa jezga ap vakcīnu esot diezgan bezjēdzīga, jo vairums vīrusu pēc laika izzūd paši, bet ja arī neizzūd, tad nepātraukti mainās un modificējas, tā kā vakcīna pret šodienas covid pilnīgi noteikti nelīdzēs pret nākošā gada covid. tas tāpat kā ar gripas vīrusu, katru gadu jaunu vakcīnu vajag, un ar to visu ne jau katru gadu zinātnieki paredz, kāds tad nu tas vīruss būs.
Krējums 30%
K
Ēst līmi un dzert dīzeļdegvielu būtu drošāk un reālāk atveseļoties nekā saņemot pvo vakcīnu par kuru nav nekas zināms.Kāpēc par visām varītēm bāžas virsū ar vakcīnu ja infektologi kuri nav nopirkti apgalvo kas tas nav vajadzīgs un nav droši,pie tam covid-19 ir 35 versijas kā mutēt,līdz ar to prasa 35 dažādas vakcīnas,tur jau zilonis būtu pagalam to ķīmiju visu saņemot organismā
Krējums Saldais
K
Vakcinācija būs obligāta?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē