Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

SVF vadītāja: Pandēmijas izraisītā globālās ekonomikas lejupslīde nav tik smaga, cik uzskatīts iepriekš

Koronavīrusa pandēmijas izraisītā globālās ekonomikas lejupslīde nebūs tik smaga, cik uzskatīts sākotnēji, pateicoties valdību nodrošinātajam finanšu atbalstam, otrdien paziņoja Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītāja Kristalina Georgijeva.

Taču viņa uzsvēra, ka krīze vēl nebūt nav pārvarēta.

"Aina šobrīd ir mazāk drūma..., ļaujot nedaudz uzlabot mūsu pasaules ekonomikas prognozi 2020.gadam," Georgijeva sacīja pirms SVF un Pasaules Bankas sanāksmes nākamnedēļ, kurā fonds publiskos jaunās prognozes.

Jūnijā SVF prognozēja, ka pasaules ekonomika šogad samazināsies par gandrīz 5%, taču rādītāji otrajā un trešajā ceturksnī bijuši labāki, kā gaidīts.

Georgijeva atzinīgi novērtē ārkārtējos politiskos pasākumus, kas mājsaimniecībām un uzņēmumiem kopumā snieguši finansiālu atbalstu 12 triljonu dolāru apmērā.

Taču viņa aicina valdības priekšlaicīgi nepārtraukt to sniegto palīdzību, jo prognozes nākamajam gadam ir dažādas un neskaidras.

Georgijeva vēsta, ka ekonomikas lejupslīde ASV un Eiropā, lai arī sāpīga, tomēr nav tik smaga, kā ekonomisti bija bažījušies sākumā, un Ķīnā tiek piedzīvota straujāka atlabšana, kā gaidīts.

Taču vienlaikus situācija citur nav tik iepriecinoša. "Zemu ienākumu valstīs satricinājumi ir tik izteikti, ka mūs apdraud "zaudētas paaudzes" risks," saka Georgijeva.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk raugās uz Rietumiem

Latvijā aizvien populārāks kļūst viedoklis, ka nepieciešama dziļāka integrācija Eiropas Savienībā (ES), pat ja tā nes līdzi politiskās un ekonomiskās suverenitātes mazināšanos. 2019. gada pavasar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē