Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Tramps: ASV ir pārcietušas ļaunāko Covid-19 pandēmijas posmu

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien paziņoja, ka valsts jau ir pārcietusi ļaunāko jaunā koronavīrusa pandēmijas posmu, un solīja ceturtdien paziņot vadlīnijas ekonomikas atkalatvēršanai.

"Ir skaidrs, ka mūsu agresīvā stratēģija strādā," preses konferencē sacīja Tramps. "Cīņa turpinās, bet dati vedina uzskatīt, ka valsts mērogā mēs esam pagājuši garām jaunu [Covid-19] gadījumu virsotnei."

Tramps piebilda, ka ''šī iedrošinošā notikumu attīstība ir nolikusi mūs ļoti stiprā pozīcijā, lai galīgi noformētu vadlīnijas štatiem par valsts atkalatvēršanu."

Prezidents sacīja, ka viņš to apspriedīs preses konferencē ceturtdien, "paziņojot vadlīnijas".

Tramps, kuram novembrī paredzēts kandidēt prezidenta vēlēšanās uz jaunu pilnvaru termiņu, ir paudis vēlmi iespējami drīz atkalatvērt valsts ekonomiku, kura ir apturēta Covid-19 izplatības ierobežošanai.

Tramps pirmdien draudēja piemērot savu "totālo" varu, lai piespiestu štatu gubernatorus sekot viņa rīkojumiem par Covid-19 ierobežojošo pasākumu izbeigšanu. Otrdien gan viņš sacīja, ka negrasās izdarīt "nekādu spiedienu" uz gubernatoriem.

"Mēs atvērsim štatus - dažus ātrāk nekā citus," Tramps trešdien sacīja preses  konferencē. "Mēs domājam, ka daži no štatiem var tikt atvērti pirms 1.maija termiņa." 

Galvenais ASV eksperts pandēmiju jautājumos Entonijs Fauči svētdien televīzijas intervijā atzina, ka dažas ASV daļas varētu maijā sākt ierobežojumu mīkstināšanu, bet brīdināja, ka atkalatvēršana nedarbosies kā "gaismas slēdzis". 

Top komentāri

Orangutāna un šimpanzes krustojums,
O
kam smadzeņu vietā sūdi, nespēj aptvert, ka 15.aprīlī 4929 (pēc Hopkins institūta datiem) ar Covid 19 mirušie ASV iedzīvotāji, ir augstākais cipars pandēmijas ASV vēsturē.
Ekharts
E
Trampam būs lielas problēmas..
Leo
L
Mājas tv paketē ir kanāls kas katru vakaru stundu rāda viņu korespondentu ziņojumus no Vašingtonas . Aina kopumā satraucoši bēdīga . Ko teikt kad rada ka šoferu trūkuma dēļ fermā slaukšanas automāts "pa tiešo" atklāti gāž pienu kanalizācijā ? Tad rāda Floridas tomātu laukus kurus neviens nenovāc un raža iet boja ? Un ko teikt kad tiek ar šausmām stāstīts ,ka 2/3 veco ļaužu mītnes iemītnieki ir miruši un skaitlis ir ap 200 ! Un ar buldozeru izdzītas brāļu kapu grāvju ainas ,kurās zārki tiek guldīti viens pie otra !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē