Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga
"Miers Eiropā vairs nav grantēts fakts," norādījis Vācijas izlūkdienesta vadītājs

Vācijas izlūkdienests: Krievija ir potenciālas briesmas, nevis partneris

Uz Krieviju jāraugās kā uz potenciālām briesmām, nevis partneri Eiropas drošības veidošanā, atzinis Vācijas ārējā izlūkdienesta vadītājs Bruno Kāls, norādot, ka Krievijas armijas modernizācijas līmenis, kā tas bija redzams vērienīgajos aizvadītās vasaras manevros, ir biedējoši augsts.

Ir svarīgi, ka Vācija, NATO un Eiropas Savienība (ES) vērīgi seko līdzi Krievijas militārajai attīstībai, Minhenē Hansa Zeidela fonda rīkotajā pasākumā sacīja BND vadītājs.

Manevros Zapad 2017 bija redzams, ka Krievija nonākusi ļoti, ļoti tuvu savam mērķim, kas paredz modernizēt armiju par 70% līdz 2020.gadam, viņš piebilda.

"Mums ir jābūt modriem. Miers Eiropā vairs nav grantēts fakts," uzsvēra Kāls.

Krievijas mērķu vidū ir "ES vājināšana, ASV atbīdīšana atpakaļ un jo īpaši ķīļa dzīšana to starpā. Tas nozīmē, ka mums Krievija ir nevis Eiropas drošības partneris, bet potenciālas briesmas," viņš sacīja.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir apņēmības pilns nepieļaut Eiropas vērtību izplatīšanos austrumu virzienā, lai iekļautu tajā Ukrainu, kurai tāpat kā Gruzijai nav nekādu cerību nonākt NATO sastāvā, kamēr Maskavā valda Putina "pasaules uzskats", viņš norādīja.

Draudi Vācijai ir pieauguši līdz ar Krievijas tuvā darbības rādiusa raķešu izvietošanu Kaļiņingradas anklāvā.

"Krievija kā pasaules spēlētājs ir atgriezusies. Tā saglabāsies kā neērta vara, un Rietumiem uz to ir jāraugās reālistiski," viņš sacīja, kaut arī ar Maskavu, neraugoties uz tās agresīvajiem soļiem, zināms dialogs ir jāuztur.

Top komentāri

Judeische Allgemeine
J
vai Eiropai nekas nav sakāms krieviem , ka tiem sen klaiks bija satīt sieru no kaļīņingradas anklāva , tas tika nodots uz 50 gdiem krieviem izmantot pēc kaŗja , kā ķīnīzeri atguva Taivānu , tāpat arī šeit bija jānotiek , šī tritorija no krieviem skaitās tagad okupēta jau 23 gadus. Rasche , marsch nach Hause!
u
u
jā, kamēr Rietumi, un arī jaunās austrumu NATO pēdējso 15-20 gadu militāros izdevumus samazināja, amerikāņi bija izveduši tankus no Eiropas, tikmēr krievi spiedza ka nato tiem taisās uzbrukt, un palielināja militāros izdevbumus apm 10x pēdējos 15 agdu laikā. Bet tas pamazām sāk atgadināt PSRS ambīcijas, cerot uz ausgtu naftas cenu bruņoties un spiest uz kaimiņiem. Krievijas vājāvieta ierzadīsies tāš ekonomikas atkarība no rietumu tehjnoloģijām (t.sk. naftas ieguvē) un arī palielināta izolacija no zinātnes un sadarbības tīkliem, pašu publikas stulbināšāna, cenzūra utaml, kas degradē inteletuālo domu (t.sk. kritisko) , kas nepieciešams sekmīgai valsts attīstībai. Jā, veidoajs jausn aukstais karš, bet spēku samērs vēl sliktāks krievijai nekā PSRS...
Santa
S
komats pirms nevis nav jāliek. vai Dienai nav ziņu redaktora?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē