Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Citi

IZM tomēr atjaunos aizturēto finansējumu Ostapenko, Skujiņam un Neilandam

Izvērtējot apstākļus, kas saistīti ar finansiālā pabalsta aizturēšanu Latvijas Olimpiskās vienības sportistiem Aļonai Ostapenko, Tomam Skujiņam un Kristam Neilandam, kā arī uzklausot Latvijas Riteņbraukšanas federācijas un Latvijas Tenisa Savienības viedokli, Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju ir sagatavojusi grozījumus līgumā par valsts finansiālo atbalstu Latvijas Olimpiskās vienības sportistiem. Grozījumi no šodienas paredz novērst pabalsta aizturēšanu minētajiem sportistiem un nodrošinās pilnu finansējuma apjomu.

LU Duālās karjeras sporta stipendiju saņems 43 sportisti, tostarp kamaniņu braucēja Vītola

Latvijas Universitātes (LU) Sporta centrs jau vairākus gadus atbalsta sportistus, kuri nolēmuši apvienot augsta līmeņa sportu ar studijām LU. Ne velti šī sportistu atbalsta programma tiek dēvēta par Duālo karjeru, jo tā ļauj sportistiem apvienot sporta un izglītības karjeru, vienlaikus nodrošinot atbalstu abās jomās. 2022. / 2023. gada pavasara semestrī Duālās karjeras sporta stipendiju saņems kopumā 43 sportisti.

Ziemeļblāzmas kultūras pilī noskaidroti Latvijas čempioni Latīņamerikas dejās

Sestdien pārpildītajā un krāšņajā Ziemeļblāzmas kultūras pilī Rīgā norisinājās Latvijas čempionāts sporta dejās, ko sadarbībā ar Latvijas Sporta deju federāciju (LSDF) rīkoja Aigars Svars un Loreta Vainovska un kur tika noskaidroti čempioni vairākās vecuma grupās Latīņamerikas (LA) dejās, informē LSDF preses sekretārs Ivars Bācis.

LOK: Apturēts valsts finansējums Skujiņam, Neilandam un Ostapenko, kopumā pieciem sportistiem

Saskaņā ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) līgumu ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) LOK otrdien valdes sēdē lēma par finansējuma pārtraukšanu riteņbraucējiem Tomam Skujiņam un Kristam Neilandam, tenisistei Aļonai Ostapenko un vēl divām tenisistēm, kuri ir piedalījušies sacensībās kopā ar Krievijas un Baltkrievijas sportistiem, trešdien sarunā ar aģentūru LETA apliecināja LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

SOK: Olimpiskās spēles nevar novērst karus

Olimpiskās spēles nevar apturēt karadarbību, taču var iedvesmot risināt problēmas, tuvojoties Krievijas uzsāktās karadarbības gadadienai, trešdien paziņoja Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK).

Pasaules čempionāta finālisti uzvar Latvijas čempionātā ST dejās Valmierā

Pagājušajā nedēļas nogalē Valmierā notikušajā Latvijas čempionātā sporta dejās, ko sadarbībā ar Latvijas Sporta deju federāciju (LSDF) un Valmieras domes atbalstu rīkoja SDK Saltāre (vadītāji Rihards un Sanda Bergi), tika noskaidroti labākie Standartdejās (ST) vairākās vecuma grupās. Pieaugušajiem savu favorīta statusu apliecināja pasaules čempionāta finālisti Vadims Šurins un Anastasija Meškova, informē LSDF preses sekretārs Ivars Bācis.

Cīkstone Grigorjeva ir otrā bērna gaidībās © DIENA

Divreiz par Latvijas gada sportisti atzītā cīkstone Anastasija Grigorjeva gaida savu otro bērniņu, tomēr ir apņēmības pilna pilnvērtīgi sagatavoties Parīzes olimpiskajām spēlēm, vēstīts februāra Sporta Avīzē.

Zutis: Cīņa pret Briedi ir pilnīgi iespējama © DIENA

Latvijas bokseris Kristaps Zutis intervijā žurnāla Sporta Avīze februāra numuram atklāj, ka viņa cīņa pret 11 mēnešus pretvalstisku nostāju izrādījušo Mairi Briedi ir pilnīgi iespējama un bijušais pasaules čempions pat esot nosaucis konkrētu naudas summu, ko par to vēlas saņemt.