Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pasaulē

Krievijas vidusslānis masveidā dodas uz Somijas veikaliem(17)

Pagājušajā gadā Somija saņēmusi vairāk vīzas pieteikumu kā jebkad agrāk. Pieteikumu skaits Somijas vīzām pēdējo piecu gadu laikā ir dubultojies, bet lielākais pieauguma iemesls ir Krievijas iedzīvotāju pieaugošā interese par iepirkšanās iespēju Somijā, raksta Yle.fi.

ASV dzīvo puse no 1% pašu bagātāko pasaules iedzīvotāju(15)

Ieņēmumu līmenīm gadā jābūt aptuveni 34 000 dolāru jeb 18 200 latu pēc nodokļu nomaksas, lai ierindotos starp 1% pasaules bagātāko cilvēku, jaunākā Pasaules bankas pētījuma rezultātus komentē CNN. Tātad četru cilvēku ģimenei, ieskaitot bērnus, lai to pieskaiītu pie pasaules bagātnieku elites, ienākumu līmenim jābūt aptuveni 136 000 dolāru jeb 72 900 latiem.

Baltkrievijā aizliegts izmantot ārvalstu interneta vietnes(22)

Jauns likums Baltkrievijā no šīs piektdienas, 6. janvāra, aizliegs pieeju ārvalstu inerneta vietnēm un uzliks par pienākumu inteneta kafejnīcām un provaideriem jeb interneta nodrošinātājiem ziņot par tiem, kas šo likumu pārkāpj, ziņo BBC News.

VeriFone par 600 mijoniem eiro iegādājas Eiropas vadošo elektronisko maksājumu nodrošinātāju Point

Pasaules vadošais uzņēmums drošu elektronisko maksājumu risinājumu nodrošināšanā VeriFone Systems paziņojuši, ka no Nordic Capital iegādājušies Eiropas lielāko elektronisko maksājumu nodrošinātāju Point.VeriFone par šo darījumu samaksājis aptuveni 600 miljonus eiro (420 miljoni latu). Pilnīga Point pārņemšana plānota līdz 2011.gada beigām.„Viņi ir uzbūvējuši fenomenālu biznesu, un mēs ticam, ka labākie sasniegumi mums vēl tikai priekšā,” saka Douglas G. Bergeron, VeriFone vadītājs.

Azerbaidžānas investori ieinteresēti Latvijā(6)

Tuvāko gadu laikā Latvijā varētu īstenot vairākus Azerbaidžānas investīciju projektus, vizītes laikā Baku secinājis ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts  pēc tikšanās ar Azerbaidžānas prezidentu Ilhamu Alijevu, kā arī ekonomiskās attīstības, transporta,_ _ārkārtējo situāciju un ekoloģijas ministriem.

ABLV dibina meitasbanku Luksemburgā © DIENA

AS ABLV Bank ir nodibinājusi Luksemburgas akciju sabiedrību ABLV Luxembourg S.A., kurai plānots pieteikt licenci bankas darbībai, portālu Diena.lv informēja _ABLV Bank _pārstāvis Ilmārs Jargans.