Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pasaulē

Eiropas Parlaments atbalsta sankcijas pret Baltkrieviju(2)

Parlaments rezolūcijā aicina Baltkrievijas varas iestādes izsludināt nāves soda moratoriju un prasa pārcelt 2014.gada hokeja čempionātu no Baltkrievijas uz citu valsti, vēsta Eiropas Parlamenta Informācija biroja Latvijā pārstāve Iveta Ķelpe.

ASV izveidots pirmais kēksiņu pārdošanas automāts(1)

Losandželosas beķereja Sprinkles izveidojusi savu pirmo kēksiņu tirgošanas automātu.Par 4 ASV dolāriem jeb aptuveni 2 latiem un 10 santīmiem iespējams iegādāties lielizmēra kēksiņu. Sprinkles beķereja plāno atvērt arī citas automātiskās tirgotavas tās 8 pārstāvniecībās visā ASV.Kompānija apsver iespēju šādi pārdot arī saldējumu.

Itālijā atklāj vairāk nekā miljonu "spoku māju"(2)

Aizvadītajā gadā Itālijas varasiestādes atklājušas vairāk nekā miljonu nereģistrētu un nelegāli uzceltu ēku. Varasiestādes jau norādījušas, ka šis atklājums papildinās valsts kasi par 472 miljoniem eiro, raksta Db.lv atsaucoties uz AFP.

Maxima Grupe iegādājusies Polijas lielveikalu ķēdi ALDIK NOVA(3)

Maxima Grupe iegādājusies Polijas lielveikalu ķēdi ALDIK NOVA, tādējādi noslēdzot darījumu, kas tika uzsākts 2011. gada beigās. Uzņēmums ALDIK NOVA tika izveidots 1991. gadā, un tas pārvalda iepirkšanās centru ķēdi ALDIK Ļubļinā un Piekarpatijas vojevodistēs

Alternatīvā enerģija Rietumkrastā © DIENA(1)

Nelielā Šāb al-Battum un vēl 15 ciematiņu iedzīvotāji Palestīnas Rietumkrastā tikai nesen ieguvuši iespēju pieslēgties elektrībai pateicoties Saules enerģiju uztverošajiem paneļiem un vēja turbīnām, kas tajā uzstādītas ar Izraēļu aktīvistu un kāda fonda Vācijā. Tagad Izraēla paziņojusi par plāniem saules paneļus un vēja turbīnas nojaukt, jo tās atrodas tās militāristu kontrolētajā teritorijā, ziņo Der Spiegel.

Katru dienu pārdod vairāk iPhone telefonus, nekā piedzimst bērni(6)

Kompānija Apple līdz ar paziņojumu par sava fiskālā gada ceturkšņa ieņēmumiem, paziņojuši, ka šajā laika posmā pārdoti arī 37,04 miljoni iPhone telefoni. Cipari nepārprotami ir ārkārtīgi lieli un pārspēj jebkuru citu nozares spēlētāju cerības un pozitīvāko analītiķu paredzējumus.

Eirogrupas priekšsēdētājs: Eirozona tuvojas recesijai(1)

Eirozona tuvojas recesijai, trešdien paziņoja eirozonas finanšu ministru padomes jeb tā dēvētās Eirogrupas vadītājs Žans Klods Junkers. "Eirozona atrodas uz tehniskās recesijas sliekšņa," brīdināja Junkers. Ar terminu "tehniskā recesija" tiek saprasta IKP lejupslīde divus ceturkšņus pēc kārtas.